Kluivert claimt Turkse afkoopsom bij FIFA

Reacties

Al te lang hield Patrick Kluivert het niet vol als trainer van Adana Demirspor. Hij vertrok afgelopen december, nadat hij de club uit de Süper Lig slechts vijf maanden had gecoacht. Uiteindelijk zou de afhandeling van de afkoopsom bijna net zo veel tijd in beslag nemen als het dienstverband.

Kluivert claimt Turkse afkoopsom bij FIFA
© Pro Shots

De voormalige topspits, die al eens stelde dat zijn staf was gestopt omdat de club de salarissen niet altijd betaalde, stapte naar de arbitragecommissie van de FIFA. Naast resterend salaris (142 duizend euro) zou hij als schadevergoeding twee keer 65 duizend euro krijgen overgemaakt. De Turken zeiden te krap bij kas te zitten in verband met een zware aardbeving in Adana. De noodtoestand werd uitgeroepen en de Turkse munt devalueerde fors.

Geen al te sterk argument, want de betreffende natuurramp vond plaats voor de aanstelling van Kluivert. Bovendien was Adana Demirspor actief op de transfermarkt. De FIFA-arbiter stelde de Nederlander dan ook in het gelijk. Als de club niet afrekent, legt de FIFA een transferverbod op.

Bekijk hier al onze video's
Meer Adana Demirspor
Meer over Adana Demirspor
Meer Süper Lig
Meer over Süper Lig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.