Kluivert maakt indruk op Koeman: 'Ik kan hem op twee posities zetten'

Reacties

Justin Kluivert maakt een uitstekende indruk op bondscoach Ronald Koeman. De multi-inzetbare aanvaller kreeg een oproep na het afzeggen van Joey Veerman en draait goed mee bij Oranje.

Kluivert maakt indruk op Koeman: 'Ik kan hem op twee posities zetten'
© Pro Shots

'Je ziet duidelijk dat Justin een meer volwassen jongen is dan vijf à zes jaar geleden, toen ik hem voor de eerste keer in de groep had', zei Koeman. 'Hij is een speler die weet wat er wordt gevraagd. In de Premier League speelt hij op 10, minder op de zijkant. Dat zijn wel de twee posities waar ik hem zie. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt, na een moeilijke beginperiode, waarin hij niet speelde. Toen koos hij bewust voor speelminuten en nu zit hij vast bij een club en dat werkt goed. Ik ben zeer tevreden over hem.'

Xavi Simons is bij Koeman in beeld voor dezelfde twee plekken: als nummer 10 en rechtsbuiten. 'Tijdens het EK stond hij op het middenveld, omdat hij een speler is die zijn werkethiek heel hoog heeft zitten, ook zonder bal. Hij heeft de bereidheid en de snelheid om beide posities, vanaf rechts dan met vrijheid, goed in te vullen', dacht Koeman, die de bewuste keuzes van Simons in zijn loopbaan mooi vindt om te zien.

Spitspositie
Voorin zullen Joshua Zirkzee, Wout Weghorst en Brian Brobbey vermoedelijk alle drie wel speeltijd krijgen de komende duels. 'Zirkzee is klaar voor negentig minuten', bevestigde Koeman desgevraagd. 'Vanaf het moment dat hij tijdens het EK erbij kwam, vond ik zijn inbreng in de groep en op het veld, zeer positief.' Tussen de regels door was bij Koeman ook te horen dat hij met Zirkzee een aantal mogelijkheden heeft qua positie in het elftal.

Dat geldt niet voor Wout Weghorst: dat is een diepe spits, die mogelijk anders dan op het EK vanaf de start kan gaan spelen. Al is dat meer op langere termijn, want de Ajax-aanwinst had nogal een aparte voorbereiding. 'Hij heeft twee invalbeurten gekregen bij Burnley. Al is het wel iemand die superfit is. Maar het is niet logisch als ik hem twee keer negentig minuten breng, terwijl hij nog geen negentig minuten gespeeld heeft dit seizoen.' Hetzelfde gold volgens Koeman voor Nathan Aké en Denzel Dumfries.

De gebroeders Quinten en Jurriën Timber passeerden ook nog de revue tijdens het persmoment. 'Ze kwamen direct naar ons toe in de trainersruimte. Je ziet wel aan ze hoe happy ze zijn. Ze mogen trots zijn', zei Koeman over het feit dat de broers voor het eerst samen bij Oranje zitten. De bondscoach had dat in het verleden met zijn oudere broer Erwin Koeman. 'En het zijn geweldige jongens om mee te werken.'

Spelersprofiel

J. Kluivert


Geboortedatum:
5 mei 1999
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,71 m
Gewicht:
67 kg
Huidige club:
Bournemouth
Nationaal team:
Nederland
Nationaal team:
Netherlands Under 23
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer J. Kluivert
Meer over J. Kluivert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.