Knappe comeback Dortmund na Bochum-goals De Wit en Bero

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond een overwinning geboekt op VfL Bochum. De bezoekers kwamen door goals van Matus Bero en Dani de Wit op voorsprong, maar de huidige nummer twee van de Bundesliga kwam met een knappe comeback op de proppen.

Borussia Dortmund
4 - 2
VfL Bochum
VfL Bochum

Bij Borussia Dortmund begon Donyell Malen net als vorige week op de bank. Het gebrek aan Nederlandse inbreng bij de thuisploeg werd gecompenseerd door de bezoekers. Daar stonden twee Nederlanders in de basis en vier andere spelers met een verleden in de Eredivisie. Naast Myron Boadu en De Wit verschenen ook Felix Passlack (ex-Fortuna Sittard), Jakov Medic (gehuurd van Ajax), Maximilian Wittek en Bero (ex-Vitesse) aan de aftrap.

Dortmund aasde op revanche na de pijnlijke 5-1 nederlaag tegen VfB Stuttgart, maar vrijdagavond ging het in de eerste helft opnieuw zeer beroerd. Na een kwartier opende Bero de score. Hij ging een één-twee aan met Philipp Hofmann en schoot raak in de korte hoek. Een minuut of vijf later verdubbelde De Wit de voorsprong met dank aan Boadu. De spits zette doelman Gregor Kobel onder druk, waardoor hij de bal zo bij De Wit in de voeten schoof. De VAR vond het licht vasthouden van de doelman door Boadu niet zwaar genoeg om in te grijpen, waardoor De Wit zijn eerste officiële treffer voor Bochum te pakken heeft.

Klik eerst op de tekst in de posts om de video's te kunnen bekijken:

Na een halfuur dacht ook Boadu zelf een duit in het zakje te doen. Hij kreeg een vrije doortocht voor de 0-3, maar de aanvaller schoot oog in oog met de doelman naast. Ook Dortmund kreeg een aantal goede kansen, met name via Julian Brandt, maar hij bleek het vizier niet op scherp te hebben staan. Als aangever was hij succesvoller. Net voor rust legde hij de bal precies op het hoofd van Serhou Guirassy, die de aansluitingstreffer binnenkopte.

Na rust ging Passlack in de fout. Hij vloerde met zijn tackle Guirassy, waardoor de bal op de stip ging. Emre Can maakte er zodoende 2-2 van. Een kwartier voor tijd was de comeback van Dortmund compleet. Na een intelligente steekbal van Karim Adeyemi schoot Guirassy de bal door de benen van doelman Patrick Grewes binnen. Door een blunder van Grewes mocht invaller Felix Nmecha ook de 4-2 maken.

Door de zege staat Dortmund nu tweede met tien punten. Koploper Bayern München (twaalf punten) speelt zaterdag tegen nummer drie Bayer Leverkusen (negen punten).