Dortmund-aanwinst Guirassy lijdt pijnlijke nederlaag bij oude club

Borussia Dortmund heeft zondagavond een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij VfB Stuttgart. De ploeg van Nuri Sahin verloor met grote cijfers: 5-1.

VfB Stuttgart
5 - 1
Borussia Dortmund

Met Donyell Malen op de bank ging Dortmund op zoek naar drie broodnodige punten bij Stuttgart, maar de openingsfase willen de BVB-fans graag snel vergeten. Al na vier minuten zorgde Deniz Undav voor de openingstreffer. De Duitse spits schoot via de binnenkant van de paal raak.

Een ruim kwartier later kopte Ermedin Demirovic - na een fraaie voorzet van Maximilian Mittelstädt - Dortmund verder in de problemen. In de rust greep Dortmund-trainer Nuri Sahin in met een dubbele wissel, maar ook dat mocht niet baten. Na een uur schoot Enzo Miliot uit een cornervariant de 3-0 tegen de touwen.

Malen kwam na een ruim uur in de ploeg en met de Nederlander binnen de lijnen deed Dortmund iets terug. Uitgerekend Serdou Guirassy - die afgelopen zomer voor 18 miljoen euro overkwam van Stuttgart -  verschalkte zijn oude ploeggenoot Alexander Nübel. Van een comeback bleek echter geen sprake,.

Tien minuten voor tijd zorgde invaller El Bilal Toure namelijk voor de 4-1 en in de absolute slotfase bepaalde Undav de voor Dortmund pijnlijke eindstand van 5-1. Dortmund zakt door de grote nederlaag naar de achtste plaats in de Bundesliga. Stuttgart klimt naar plek zes.