Knokkend PSV wankelt, maar blijft knap overeind bij PSG

Reacties

PSV heeft dinsdagavond een knap resultaat geboekt in de Champions League. Op bezoek bij Paris Saint-Germain pakten de Eindhovenaren een zwaarbevochten punt. En daarmee had de regerend landskampioen niets te klagen.

Knokkend PSV wankelt, maar blijft knap overeind bij PSG
PSG
PSG
1 - 1
PSV
PSV

In Parc des Princes stond de ploeg van Peter Bosz voor een loodzware opgave. Vanwege de tegenstand, want Paris Saint-Germain is ook na het vertrek van Kylian Mbappé gewoon weer koploper van de Ligue 1. Bosz had echter ook te kampen met een paar bepalende afwezigen: Jerdy Schouten, Joey Veerman en Rick Karsdorp moesten het duel namelijk missen. Daardoor vormden Ismael Saibari, Guus Til en Malik Tillman het middenveld. Mauro Júnior begon als rechtsback.

Voor wie ook een plaats in was geruimd, was Noa Lang. De vleugelaanvaller excelleerde afgelopen weekend al tegen AZ en kreeg van Bosz een prominente rol in Parijs. De international zag het spel echter vooral in zijn rug plaatsvinden. PSG pakte PSV namelijk bij de keel en creëerde in de openingsfase diverse kansen. Achraf Hakimi, Bradley Barcola en Kang-in Lee konden PSV-doelman Walter Benítez echter niet passeren. Dat lukte ook Ousmane Dembélé niet, terwijl Olivier Boscagli zijn landgenoot juist de rode loper schonk om de thuisploeg toe te laten slaan. De vleugelspits raakte echter de lat.

Klik op de tekst om de video te kunnen zien.

Na ruim een half uur kroop PSV voorzichtig uit zijn schulp. Vooral via vleugelaanvallers Lang en Johan Bakayoko. De laatste kopte rakelings naast. Het was een waarschuwing van de Eindhovenaren, maar die boodschap werd door PSG niet begrepen. Sterker, in de rug van Hakimi profiteerde Lang even later optimaal van de geboden Franse ruimte. Tegen de verhouding in schoot de linksbuiten op fraaie wijze de bal in de korte hoek langs doelman Gianluigi Donnarumma: 0-1.

Klik op de tekst om de video te kunnen zien.

Benítez in de fout
Het bleek de ruststand, want na nog een defensieve flater van Boscagli was het Lee die verzuimde te scoren. In de tweede helft moest PSG dus een tandje bij gaan zetten. Dat gebeurde ook, want de koploper van de Eredivisie werd direct in de achteruit gedrukt. Pogingen van Fabián Ruiz en wederom Dembélé brachten Benítez niet van zijn stuk. Maar juist de Argentijn ging even later de mist in. Een op het eerste oog onschuldig afstandsschot van Hakimi werd volledig verkeerd ingeschat door de doelman van PSV: 1-1.

Klik op de tekst om de video te kunnen zien.

PSV leek even rijp voor de slacht, maar kreeg zelf direct een dot van een kans. Guus Til kon alleen af op Donnarumma en had alle tijd om de bal langs de Italiaan te schuiven, maar koos voor een bal op Lang. Dat was echter gerekend buiten Marquinhos, die adequaat optrad. Het had hét moment van PSV moeten zijn, want daarna moest de regerend landskampioen weer de loopgraven in. Benítez herstelde zich echter uitstekend, waardoor PSV op de been bleef.

Klik op de tekst om de video te kunnen zien.

Knap resultaat
PSG deed er alles aan om PSV alsnog over de knie te leggen. Benítez bleek echter de sta-in-de-weg die de Nederlandse bezoekers een punt bezorgde. Al leek dat even mis te lopen, toen de bal in de slotminuut van de extra tijd op de stip ging. De VAR greep echter in en spaarde Boscagli, die de overtreding beging. Ook Benítez hield PSV even later nog een keer spectaculair op de been. Daardoor ging de ploeg van Bosz met hangen en wurgen weg uit Parijs, maar wél met een resultaat dat gekoesterd zal worden.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.