Knokpartij kost Lee Bowyer dik drie ton

De vechtpartij met Kieron Dyer is Lee Bowyer duur komen te staan. De vechtjas van Newcastle United moet zes weken van zijn salaris betalen, een bedrag van ongeveer 305.000 euro.

Knokpartij kost Lee Bowyer dik drie ton

'Bowyer heeft een ongekende boete gekregen en daarbij ook nog een waarschuwing voor zijn toekomstige gedrag bij Newcastle United. De boete, die gelijk staat aan een salaris van zes weken, is nog nooit eerder opgelegd door de club', liet de club weten.

Dyer kreeg geen boete. Uit televisiebeelden was ook duidelijk te zien dat Bowyer de agressor was. Dyer beperkte zich voornamelijk tot vasthouden, zag ook manager Graeme Souness. 'Het gevecht brak uit nadat Bowyer boos was geworden omdat Dyer de bal een aantal keren niet naar hem had gespeeld tijdens een aanval. Bowyer sloeg het eerst, Dyer probeerde vooral af te weren.'

Wel kreeg Dyer net als Bowyer door de Engelse bond een automatische schorsing voor drie duels opgelegd vanwege zijn rode kaart. Hierdoor mist het tweetal de halve finale van de FA Cup tegen Manchester United.

Voorzitter Freddy Shepherd en manager Graeme Souness spraken maandagochtend met Dyer en Bowyer. 'Ik kan jullie vertellen dat ze allebei weer met elkaar hebben gesproken en dat ze er al weer om hebben kunnen lachen', verklaarde manager Souness, die daaraan toevoegde dat er voor zowel Bowyer als Dyer nog toekomst is bij Newcastle.

Aanvoerder Alan Shearer had eerder nog zeer hard gereageerd: 'Ik ben boos en nog steeds zeer gefrustreerd door dit alles. Wat er is gebeurd is een schande voor de naam van Newcastle United en voor onze supporters.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen