Knotsgekke helft Feyenoord: achterstand, eigen goal, tienersucces en penaltymisser

Feyenoord beleefde – in de negatieve zin van het woord - een bijzondere eerste Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen, maar ook tegen Girona is het een knotsgekke avond. De eerste helft stond bol van de bijzondere momenten, ditmaal vooral positief.

Girona
Girona
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Voor Feyenoord begon het uitduel met Girona nog negatief, want na twintig minuten scoorde David López voor de thuisclub. Hugo Bueno kon de bal niet goed verwerken na een hoekschop, waarna het van dichtbij raak was. Fans vreesden ongetwijfeld het ergste, maar ditmaal stond Feyenoord heel snel op.

Drie minuten na de 1-0 viel namelijk de 1-1. Yangel Herrera hielp Feyenoord door onbewust de bal achter doelman Paulo Gazzaniga te werken, na een vrije trap van Igor Paixão. Vorig seizoen kreeg Feyenoord op Spaanse bodem ook al hulp van de tegenstander, toen Mario Hermoso namens Atlético Madrid scoorde voor Feyenoord. Die wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-2 nederlaag.

Tegen Girona ging Feyenoord wel door, via de talentvolle Antoni Milambo. De negentienjarige middenvelder maakte in zijn vierde Champions League-wedstrijd zijn eerste goal, na een puike onderschepping van aanvoerder Quinten Timber. Alleen Yankuba Minteh was jonger toen hij voor Feyenoord scoorde in de Champions League.

Timber was twee minuten daarna ook betrokken bij een penaltymoment. Girona-keeper Gazzaniga faalde in de opbouw, waarna Iván Martín een overtreding moest maken en een penalty weggaf. Ayase Ueda verzuimde echter vanaf elf meter de 1-3 te maken, de Japanse vervanger van Santiago Gimenez gaf Gazzaniga de kans om zijn fout goed te maken. In de resterende tien minuten werd vervolgens niet gescoord in deze knotsgekke helft.