Knotsgekke openingsfase in Manchester: vier goals binnen een kwartier

De Premier League-wedstrijd tussen Manchester City en Ipswich Town is spectaculair gestart. De promovendus kwam verrassend op voorsprong in het Etihad Stadium, maar kon daar maar kort van genieten.

Manchester City
4 - 1
Ipswich Town

Sammie Szmodics opende in de zevende minuut de score voor The Tractor Boys. De reactie van City liet niet lang op zich wachten. Erling Haaland vertolkte een hoofdrol bij het ombuigen van de achterstand. De Noor benutte in de elfde minuut een strafschop nadat de bal op de stip was gegaan vanwege een overtreding op Savio.

Kevin De Bruyne profiteerde vervolgens van een flater van voormalig NAC Breda-doelman Arijanet Muric en maakte de 2-1. De Belg was een minuut na die goal al de aangever bij de 3-1 van Haaland, die de bal na de uitstekende pass koeltjes in het lege doel plaatste. Voor de topspits was dat alweer zijn derde competitietreffer in het nieuwe seizoen.

Het heeft er alle schijn van dat het een bijzonder zware middag wordt voor Ipswich in Manchester. De wedstrijd is te volgen met VI Live.