KNVB Campus vertrekt mogelijk uit Zeist: bond komt er niet uit met gemeente

Reacties

De KNVB onderzoekt de mogelijkheden om met het oog op toekomstige uitbreiding de KNVB Campus elders te settelen. De Nederlandse voetbalbond komt er niet uit met de gemeente Zeist over het uitbreidingsplan en heeft aangegeven dat 'de kans groter is' dat de Campus verhuist.

KNVB Campus vertrekt mogelijk uit Zeist: bond komt er niet uit met gemeente
© Pro Shots

In de ambitie om op internationaal niveau topsport te bedrijven, had de KNVB een uitbreidingsplan voor de Campus bij de gemeente Zeist neergelegd. De bond heeft echter besloten dit plan terug te trekken, omdat beide partijen er niet uitkwamen. De gemeente Zeist stelde vijf extra voorwaarden aan het plan, maar vooral het beperkte aantal extra velden vormde een probleem.

Zeist wilde alleen een akkoord geven voor twee extra velden, terwijl de KNVB er vier wilde. De bond was bereid water bij de wijn te doen en drie extra velden te accepteren, maar de gemeente niet. De KNVB geeft aan zich te beraden over de mogelijkheden om binnen tien jaar alsnog uit te breiden. 'Dit betekent een grotere kans dat de Campus in de toekomst elders in Nederland moet worden gerealiseerd', valt te lezen op de bondswebsite.

Wij willen benadrukken dat onze voorkeur absoluut in Zeist lag en we de afgelopen vier jaar vol hebben ingezet op duurzame uitbreiding in deze voor ons vertrouwde en zeer gewaardeerde omgeving', aldus de bondsvoorzitter van de KNVB Just Spee. 'Daarom trekken we met pijn in ons hart het verzoek terug.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.