KNVB deelt collectief statement richting kabinet over btw-verhoging

Reacties

De KNVB doet samen met coalitiepartijen vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenementen- en horecabranche een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer en het kabinet om de verhoging van het btw-tarief van 9 procent naar 21 procent te heroverwegen. Dat meldt de bond in een gezamenlijk statement.

KNVB deelt collectief statement richting kabinet over btw-verhoging
© Pro Shots

De coalitie, waarin naast de KNVB onder andere ook NOC*NSF, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie en Supporterscollectief Nederland zijn aangesloten, wil met het nieuwe kabinet in gesprek gaan over een btw-verhoging op sportbeoefening en het bezoeken van sportevenementen.

Naar verluidt zullen 500.000 Nederlanders stoppen met sporten ten gevolgen van de btw-verhoging op sportbeoefening. In het gezamenlijke statement staat ook dat een jaarlijkse investering van 3,5 miljoen euro in het amateurvoetbal en vrouwenvoetbal wegvalt.

'Wij doen een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer om de invloed aan te wenden en het kabinet te verzoeken deze lastenverzwaring te heroverwegen. Het is van essentieel belang dat we de toegankelijkheid van cultuur, sport, horeca, boeken, evenementen en nieuws voor alle Nederlanders waarborgen. De btw-verhoging kost Nederland op lange termijn meer dan dat de bezuinigingen op korte termijn opleveren en dat is voor ons niet acceptabel', melden de coalitiepartijen in het statement richting de politiek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.