KNVB: FC Groningen-Ajax woensdag logisch

De afgelaste wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax wordt deze week nog uitgespeeld. De KNVB ziet woensdag als meest logische uitwijkmogelijkheid.

KNVB: FC Groningen-Ajax woensdag logisch

KNVB-competitieleider Bert van Oostveen kon geen uitsluitsel geven over een nieuwe datum. De aanklager zal eerst de schuldvraag moeten beantwoorden. 'Vervolgens brengt hij binnen anderhalve dag rapport uit aan het bestuur betaald voetbal', aldus Van Oostveen. 'Het bestuur betaald voetbal kiest vervolgens een nieuwe speeldatum. Het ligt voor de hand om de wedstrijd woensdag te laten spelen.'

Op basis van het rapport van de aanklager zal een besluit vallen of de wedstrijd met of zonder publiek zal worden afgewerkt. Ook plaats van handeling zal dan worden bepaald.

Zondag werd het duel gestaakt nadat een brand in Euroborg voor veel rookontwikkeling had gezorgd. Na overleg tussen scheidsrechter Erik Braamhaar en trainers Adrie Koster en Ron Jans op het veld viel de beslissing de wedstrijd definitief te staken. 'Spelers hebben duidelijk aangegeven dat ze ademhalingsproblemen hadden', gaf Jans uitleg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen