KNVB overweegt beroep tegen uitkomst kort geding Fortuna

De vraag of Fortuna Sittard betaald voetbal mag blijven spelen, dreigt een juridisch steekspel te worden. De KNVB overweegt in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Utrecht, die bepaalde dat de voetbalbond procedurefouten heeft gemaakt bij het intrekken van de licentie van de Limburgse club.

KNVB overweegt beroep tegen uitkomst kort geding Fortuna

De KNVB meldt op zijn eigen website dat het vonnis momenteel wordt bestudeerd en dat daarna een besluit wordt genomen over een beroepszaak. Verder onthoudt de bond zich van commentaar. De uitspraak van de rechter betekent dat de KNVB Fortuna dient op te nemen in het competitieschema van de Jupiler League. De Limburgse club was eerder niet opgenomen in het programma.

De rechter schortte het besluit van de KNVB om de licentie van Fortuna in te trekken op, omdat de bond procedurefouten had gemaakt. Fortuna was niet in de gelegenheid gesteld beroep aan te tekenen tegen de afkeuring van het plan van aanpak. Later in het proces was de KNVB in de fout gegaan door een beroepscommissie van drie in plaats van vijf personen samen te stellen. Bovendien was één van de leden sponsor van Willem II en om die reden had hij niet in de commissie mogen zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen