Koel AC Milan heeft geen kind aan Roma

AC Milan overleefde het bezoek aan AS Roma zonder problemen. Geroutineerd zette de regerend kampioen de gialorossi met 2-0 opzij om opnieuw op gelijke hoogte te komen met Juventus. Hernan Crespo bleek weer eens beslissend.

Met Jaap Stam en Clarence Seedorf in de basis kwam Milan geen moment in gevaar in het Stadio Olimpico. Het competitiedebuut van Roma’s vierde coach Bruno Conti kon aanvallers als Vincenzo Montella, Francesco Totti en Antonio Cassano niet verleiden tot heldendaden.

Milan liet het machteloze Roma aanploeteren en waagde zelf sporadisch een offensiefje. Na een zouteloze eerste helft zorgde Crespo in de 64ste minuut voor het verschil. Kakha Kaladze mocht oprukken over de linkerflank waarna hij zijn voorzet op het hoofd van Crespo mikte, die bij de tweede paal doelman Gianluca Curci klopte met een prachtige diagonale kopbal.

Vijf minuten later volgde de beslissing. Nu was het Seedorf die vanaf links voorzette en het hoofd van Crespo vond. Christian Panucci keerde de bal, maar gebruikte daarvoor zijn linkerarm. Het kostte de verdediger een rode kaart en leverde de rossoneri een strafschop op, die Andrea Pirlo simpel verzilverde.

In de slotfase liet Francesco Totti zich nog gaan. De aanvoerder pakte in de laatste minuut twee stomme gele kaarten en moest al mekkerend met rood van het veld.