Koeman grijpt in tegen Turkije: Weghorst krijgt volledige helft de kans

Bondscoach Ronald Koeman heeft ervoor gekozen om Wout Weghorst al direct na rust in te brengen tegen Turkije. Hij vervangt Steven Bergwijn. Het Nederlands elftal staat halverwege op een 0-1 achterstand in de kwartfinale van het EK.

2 - 1
Turkije
Turkije

Het ging tien minuten voor rust mis bij Oranje. Na een afgeslagen hoekschop werd de bal opnieuw ingebracht door Arda Güler, waarna Samet Akaydin bij de tweede paal kon inkoppen voor de enige treffer in de eerste 45 minuten. Het was al de vierde keer in 2024 dat Oranje een doelpunt incasseerde na een hoekschop.

Oranje gaat het in de tweede helft over een andere boeg gooien, met de hardwerkende Weghorst in de punt van de aanval. Voor de spits is het zijn negende EK-wedstrijd, hij staat op twee doelpunten in die duels. Weghorst maakte in de eerste groepswedstrijd van Oranje de late 1-2 tegen Polen, daarna viel hij nog driemaal in tijdens dit EK. Dat was echter telkens tijdens de slotfase van wedstrijden. Door de wissel van Bergwijn schuift Xavi Simons op naar de rechterflank, Memphis Depay staat achter Weghorst opgesteld.