Koeman houdt deur open voor afwezigen: deze spelers ontbreken bij Oranje

Reacties

Het Nederlands elftal kampt richting de laatste interlands van het kalenderjaar met een waslijst afwezigen. Bondscoach Ronald Koeman houdt de deur voor niet geheel fitte internationals dan ook nadrukkelijk open richting de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Hongarije in november. VI zet op een rij wie er ontbreken in de nieuwste voorselectie.

Koeman houdt deur open voor afwezigen: deze spelers ontbreken bij Oranje
© Pro Shots

Daar zitten zoals gezegd een hoop spelers bij geblesseerd zijn of nog niet topfit. Onder die laatste noemer valt Frenkie de Jong. De 27-jarige middenvelder heeft na maanden blessureleed inmiddels zijn rentree gemaakt voor Barcelona, maar wacht nog op zijn eerste basisplaats. Het valt niet uit te sluiten dat Koeman de 54-voudig international alsnog oproept als hij de komende twee weken meer minuten maakt voor de Spaanse koploper.

Dat scenario gaat ook op voor spelers als Teun Koopmeiners, Jerdy Schouten, Xavi Simons, Jurriën Timber en Joey Veerman, die door blessures op dit nog aan de kant staan. Met name voor het PSV-duo lijken de interlands van november nog te vroeg te komen. Het biedt kansen aan andere middenvelders, maar het was voor Koeman geen reden om Antoni Milambo (Feyenoord) en Sem Steijn (FC Twente) bijvoorbeeld al op de lijst te zetten.

Memphis Depay komt na een periode zonder wedstrijden inmiddels wel weer regelmatig in actie voor Corinthians, maar Koeman vond het nog geen reden om de dertigjarige aanvaller in de voorselectie op te nemen. Ajax-aanvallers Brian Brobbey en Wout Weghorst en Joshua Zirkzee (Manchester United) krijgen de voorkeur. Ook Steven Bergwijn ontbreekt na zijn transfer naar Saoedi-Arabië zoals verwacht, net als de geblesseerde Calvin Stengs.

Achterin is er geen plek voor Jordan Teze, die na zijn transfer naar AS Monaco in september nog wel in de voorselectie zat. Sindsdien is de voormalig PSV-verdediger, die onlangs rood kreeg, uit beeld. Met Ryan Flamingo lijkt zich bij PSV een nieuwe kandidaat voor de achterhoede aan te dienen, maar Koeman geeft voorlopig nog de voorkeur aan de weer fitte Jan Paul van Hecke. De langdurig geblesseerde Sven Botman en Quilindschy Hartman ontbreken al langer.

Za 16 nov.

Di 19 nov.

Zijn er nog andere spelers die jij mist in de voorselectie van Oranje? Laat het weten in de comments.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.