Koeman kiest voor Gravenberch en Zirkzee bij start Nations League

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman ruimt in de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina een basisplaats in voor Ryan Gravenberch, die uitstekend aan het seizoen is begonnen bij Liverpool.

Koeman kiest voor Gravenberch en Zirkzee bij start Nations League
© Pro Shots
Nederland
Nederland
5 - 2
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina

Voor de ex-Ajacied wordt het zijn dertiende interland. Gravenberch kwam op het EK niet in actie, nadat hij enigszins verrassend de definitieve selectie had gehaald. Voor de spitspositie opteert Koeman voor Joshua Zirkzee, die daarmee de voorkeur krijgt boven Wout Weghorst en Brian Brobbey. Naast Zirkzee bestaat de aanval uit Cody Gakpo en Xavi Simons.

Verder heeft ook Matthijs de Ligt een basisplaats, nadat hij tijdens het EK met een reserverol genoegen moest nemen. Zijn concurrent Stefan de Vrij ontbreekt wegens een blessure.

Verder lijkt het basisteam nog erg veel op dat van het EK, het toernooi dat voor Oranje eindigde in de halve finale met een nederlaag tegen Engeland.

De wedstrijd tussen Nederland en Bosnië-Herzegovina begint om 20.45 uur en staat onder leiding van arbiter Donatas Rumsas uit Litouwen. In de andere wedstrijd in deze groep staan Duitsland en Hongarije zaterdagavond tegenover elkaar. Dinsdag speelt Nederland tegen Duitsland.

Volg de wedstrijd op de voet via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.