Koeman schreeuwde om het recht te zetten bij Oranje: 'Leek een zooitje'

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman probeerde het in de zwakke eerste helft van het Nederlands elftal tegen Duitsland om te zetten op het middenveld, maar slaagde hier nauwelijks in. De coach is teleurgesteld na de nederlaag in München.

Koeman schreeuwde om het recht te zetten bij Oranje: 'Leek een zooitje'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
1 - 0
Nederland
Nederland

Oranje kwam er tegen de Duitsers nauwelijks aan te pas in de eerste 45 minuten. 'Het was machteloosheid', opende Koeman zijn persconferentie na de wedstrijd. 'We begonnen niet goed, want we kwamen ver terug te staan. Dat wilden we niet, maar we waren ook slordig aan de bal. In alle opzichten waren ze de betere ploeg', kraakte de bondscoach een harde noot.

Koeman probeerde uit te leggen waar het misging. 'In de eerste helft deden we het niet goed op het middenveld. Zij deden het anders en daar moet je op kunnen reageren. Ik schreeuwde om met name aan te geven dat ze met de punt naar achteren moesten spelen. Xavi Simons werd opgepakt door Aleksandar Pavlovic. Hij bleef centraal spelen, terwijl hij meer naar de zijkant had gemoeten. Dan was de ruimte naar Brian Brobbey open gekomen. We hadden een man over op het middenveld, maar in ons voetbal kwam dat niet tot uiting.'

Duitsland maakte gretig gebruik van de tactische malheur. 'Zij gingen eroverheen op snelheid en het fysieke, dan wordt het heel moeilijk. Dan is het logisch dat het vanaf de buitenkant lijkt alsof het een zooitje is. Ik wil mijn spelers niet afvallen, maar vanavond was het B-elftal van Duitsland beter ingespeeld. Er is niet veel tijd om dat recht te zetten.'

Het Nederlands elftal komt in november weer bijeen voor de laatste wedstrijden in Groep 3 van de Nations League A, er wordt dan gespeeld tegen Hongarije en Bosnië-Herzegovina. Op het spel staat een plek in de kwartfinale van de Nations League. Oranje moet dan bij de eerste twee eindigen.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
4
3
1
0
10-3
+7
10
2
Nederland
4
1
2
1
8-6
+2
5
3
Hongarije
4
1
2
1
3-6
-3
5
4
Bosnië-Herzegovina
4
0
1
3
3-9
-6
1
* Actueel tot en met 15 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.