Kompany gaat met zijn Bayern-doelpuntenmachine de boeken in

Reacties

Bayern München heeft zondagmiddag met weinig moeite afgerekend met hekkensluiter VfL Bochum. Vincent Kompany zag zijn ploeg vijf keer scoren en schreef daardoor Bundesliga-historie.

Kompany gaat met zijn Bayern-doelpuntenmachine de boeken in
© Pro Shots
VfL Bochum
VfL Bochum
0 - 5
Bayern München
Bayern München

Kompany staat sinds de zomer aan het roer bij Bayern, dat (inclusief de goals van zondagmiddag) 29 keer scoorde in de eerste acht competitiewedstrijden van dit seizoen. Geen trainer in de geschiedenis van de Duitse competitie vierde in zijn eerste acht potjes meer doelpunten van zijn ploeg. Zo schreef Kompany een fraai record op zijn naam.

Of de coach verder nog vaak aan het bezoek aan Bochum terug zal denken? Waarschijnlijk niet. Een paar dagen na de pijnlijke nederlaag in de Champions League tegen Barcelona speelde Bayern een veredeld trainingspotje in het Vonovia Ruhrstadion. Michael Olise opende met een directe vrije trap de score ('16) en Jamal Musiala kopte niet veel later ('26) de 0-2 tegen de touwen.

Bochum, met Dani de Wit in de basis en zonder de geblesseerde Myron Boadu, maakte geen moment de indruk dat het geloofde in een comeback. Bayern was over de gehele wedstrijd uiterst dominant en drukte het enorme overwicht via goals van Harry Kane ('58), Leroy Sané ('65) en Kingsley Coman ('71) ook uit in de score.

Bayern, dat in zijn laatste vier uitwedstrijden nu minstens drie keer heeft gescoord en daarmee een eigen Bundesliga-record uit 2019/20 evenaarde, staat na de zorgeloze middag in Bochum op twintig punten. Dat zijn er evenveel als RB Leipzig; Bayern gaat dankzij een beter doelsaldo aan kop in de Bundesliga.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2024/2025

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
8
6
2
0
29-7
+22
20
2
RB Leipzig
8
6
2
0
14-3
+11
20
3
Bayer Leverkusen
8
4
3
1
20-15
+5
15
4
Union Berlin
8
4
3
1
9-5
+4
15
* Actueel tot en met 27 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.