Komst Rijkaard naar PSV 'zeer onwaarschijnlijk'

Volgens algemeen directeur Jan Reker gaat PSV op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer die interim-coach Dwight Lodeweges nog deze competitie moet aflossen. Bij die opdracht lijken de Eindhovenaren droomkandidaat Frank Rijkaard van hun lijstje te kunnen schrappen.

Komst Rijkaard naar PSV 'zeer onwaarschijnlijk'

'Dat Frank bij PSV aan de slag gaat is niet uitgesloten, maar ik acht de kans zeer onwaarschijnlijk', zegt Rijkaards zaakwaarnemer Perry Overeem tegen VI.nl. 'Frank heeft heel duidelijk aangegeven dat hij niet halverwege een seizoen aan een nieuwe klus begint.'

Overeem heeft om die reden de afgelopen maanden verschillende geïnteresseerde clubs moeten teleurstellen. 'Frank heeft vorige zomer na zijn vertrek bij Barcelona duidelijk aangegeven dat hij een jaar rust neemt. Daar houdt hij zich aan', aldus Overeem.

Hoewel Reker donderdagochtend tijdens een speciaal belegde persconferentie niet op namen van potentiële PSV-trainers wilde ingaan, zingt de naam van Rijkaard nadrukkelijk rond in de hoogste geledingen van de Eindhovense club.

Rijkaard nam vorige zomer na een dienstverband van vijf seizoenen noodgedwongen afscheid van Barcelona. Daarvóór was hij tussen 2001 en 2002 trainer van Sparta Rotterdam en gaf hij van 1998 tot medio 2000 leiding aan het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen