Kooiman drie keer neer door ijsballen

Het verdiende geen schoonheidsprijs, al was dat vooral te danken aan het Friese publiek, maar Sparta Rotterdam deed bij Cambuur Leeuwarden uitstekende zaken op weg naar de titel: 0-1.

Wat ze in Rotterdam kunnen, kunnen wij beter, moeten ze in de Friese hoofdstad gedacht hebben. Aan het begin van de tweede helft ging Sparta-doelman gestrekt toen hij werd getroffen door een ijsbal vanuit het publiek gegooid.

Scheidsrechter Van Dongen liet dat nog begaan, maar toen Kooiman acht minuten voor tijd nog eens een keer hetzelfde overkwam vond ook de arbiter het mooi genoeg geweest, en nam beide ploegen mee naar de kleedkamer.

De staking was van tijdelijke aard, en daarmee kon ook Sparta leven. De ploeg had via Moussa Kalisse in de 54ste minuut namelijk de enige treffer van de wedstrijd gemaakt.

Bij het ingaan van de blessuretijd werd de goalie nóg een keer geraakt door een ijsbal die die vanuit het publiek werd geworpen. Scheidsrechter Van Dongen deed daarop wat hem het beste leek: onmiddellijk affluiten.