Koopmeiners blikt terug op 'lastige zomer': 'De voetbalwereld is keihard'

Reacties

Teun Koopmeiners kan in tegenstelling tot een aantal goede bekenden van hem bij PSV terugkijken op een geslaagde avond bij de start van de groepsfase van de Champions League. Na afloop van de zege van Juventus op PSV blikte Koopmeiners terug op een roerige zomer.

Koopmeiners blikt terug op 'lastige zomer': 'De voetbalwereld is keihard'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 1
PSV
PSV

Koopmeiners (26) stond voor de tweede keer sinds zijn transfer van Atalanta in de basis bij Juventus en maakte de negentig minuten vol. Voor de Oranje-international was het een speciale wedstrijd tegen PSV. 'Guus Til is mijn beste vriend. We hebben de loting nog samen gekeken, omdat we wisten dat het qua potten uit kon komen', zei Koopmeiners na afloop van de wedstrijd.

'Bijzonder dat het dan ook meteen de eerste wedstrijd is. Dat soort gevoelens zet je op het veld wel aan de kant. Ik moest vooral man op man tegen Jerdy Schouten spelen. Ik wissel dan eigenlijk geen woord. Je wil gewoon winnen. Guus sprak ik na de wedstrijd kort. Hij was echt heel erg chagrijnig, logisch ook. PSV zit in het spelershotel naast mijn appartement, dus ik ga ze nog even zien', aldus de middenvelder.

Lastige zomer
Voor Koopmeiners was het zijn eerste optreden in de Champions League namens Juventus. De ex-speler van AZ moest deze zomer lang wachten op groen licht voor zijn overstap van Atalanta naar Juventus en miste tussen de transferperikelen door ook nog het EK vanwege een blessure. 'Het is een lastige zomer geweest voor mij. Dat kun je relativeren, maar het was lastig. Het missen van het EK hakte er heel erg in. Dat probeer je te verteren op je vakantie, maar tegelijkertijd bel je iedere dag met je zaakwaarnemer of ik ergens anders naartoe ging.'

Eind vorige maand kwam er na lang wachten alsnog een deal tussen Juventus en Atalanta. 'Dat verliep natuurlijk niet vlekkeloos. Het was loodzwaar. Je bent iedere dag met familie, vrienden en je agentschap aan de telefoon. Ik had het heel graag anders gezien. Ik weet dat de voetbalwereld keihard is, je moet het dus niet persoonlijk opvatten. Maar dat is ook niet altijd makkelijk. Vanuit mijn kant was het naar alle drie de partijen oké. Er lag een groot bedrag op tafel, Juventus wilde graag en ik wilde graag de stap maken. Daar was niet iedereen het mee eens en dat heeft tot de laatste dagen geduurd', vertelt Koopmeiners.

'Toen ik in de taxi naar Turijn zat, was ik zo opgelucht. Ik kreeg het twee dagen daarvoor te horen, toen zat ik nog in ongeloof. Ik ging niet direct naar Turijn, omdat het met contracten langer duurde. Toen deed ik met teamgenoot een wijntje en dan voel je dat het over is. Na de taxirit heb je een drukke dag met de medische keuring, contracten tekenen, mediadingen. Dus had je nog steeds niet echt een moment van berusting, maar ik voelde wel opluchting', besluit de 21-voudig international, die drie jaar voor Atalanta speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.