Koopoptie niet gelicht, toch keert Werner terug in de Premier League

Reacties

Timo Werner (28) blijft nog een seizoen actief bij Tottenham Hotspur. De aanvaller werd afgelopen seizoen vanaf januari al gehuurd van RB Leipzig en dat doen de Spurs ook het komende voetbaljaar, zo laten ze dinsdag weten op het clubkanaal.

Koopoptie niet gelicht, toch keert Werner terug in de Premier League
© Pro Shots

De aanvaller was voor een kleine twintig miljoen euro ook permanent over te nemen door de Premier League-club, maar die optie is niet gelicht: de club geeft de voorkeur aan een nieuwe verhuurperiode. Wel is die clausule er voor de zomer van 2025 opnieuw ingezet, waardoor het wel kan beschikken over zijn diensten, maar nog geen grote uitgave hoeft te doen.

In zijn eerste half jaar bij Tottenham Hotspur maakte Werner twee doelpunten en gaf hij drie assists in dertien Premier League-wedstrijden. Eerder was hij namens Chelsea ook actief op het hoogste niveau in Engeland: dat was met 23 goals en 17 assists in 89 officiële wedstrijden niet minder succesvol. Naast RB Leipzig, Chelsea en Tottenham speelde Werner ook nog meer dan honderd wedstrijden voor VfB Stuttgart.

Werner lijkt bovendien niet echt terug te kunnen naar Leipzig zolang Marco Rose daar nog trainer is, want de twee leven in onmin. Dat bleek uit verschillende interviews na het vertrek van de Duitser naar Londen. Mede door een blessure gaat Werner met Duitsland niet mee naar het EK. Hij is na Lucas Bergvall de tweede aanwinst van Tottenham Hotspur voor het komende seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer T. Werner
Meer over T. Werner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.