Koster: 'Gelijkmaker hebben we onszelf aangedaan'

Club Brugge is er donderdag niet in geslaagd zijn eerste duel in de Europa League in een overwinning om te zetten. In eigen huis kwam PAOK Saloniki een kwartier voor het laatste fluitsignaal, tot ontevredenheid van trainer Adrie Koster, op gelijke hoogte: 1-1. 'We hadden meer verdiend dan dit gelijkspel.'

Na een uur spelen kwam Blauwzwart op voorsprong. Dorge Kouemaha rondde een perfecte counter van de Belgen af. Omdat het elftal van Adrie Koster verzuimde de voorsprong uit te breiden, behield de Griekse opponent hoop. Stelios Malezas kopte een kwartier voor tijd na een corner de gelijkmaker achter goalie Stijn Stijnen.

'In de eerste helft gaven we weinig weg en hadden we zelf genoeg kansen om op voorsprong te komen', analyseert Koster op de website van zijn Belgische broodheer. 'In de tweede helft heb ik de opdracht meegegeven om vooral druk te zetten op hun nummers 6 en 5, Vitolo en Garcia. Dan komen we 1-0 voor, krijgen nog kansen op 2-0 en kruipen dan onbegrijpelijk massaal achter de bal.'

'De gelijkmaker hebben we onszelf aangedaan', vervolgt de voormalige trainer van Ajax. 'We hebben die goal weggegeven omdat we niet langer vooruit zijn blijven voetballen. Ik vind het sneu, want we hadden alles zo goed afgesproken en toch is er weer iemand die in de fout gaat. Het had nog erger gekund. Dankzij Stijnen slepen we nog een puntje uit het vuur.'

'Toch maken we nu een betere start dan vorig jaar. Trouwens, ik vernam dat Villarreal 2-0 klop kreeg in Zagreb. De groep is volledig open nu. Aan ons om bij de eerste twee te eindigen.'