Koster: 'Het wordt steeds moeilijker voor Club Brugge'

Club Brugge is er niet in geslaagd het gat met koploper Anderlecht te verkleinen. In eigen huis zag Blauw-zwart AA Gent in extremis langszij komen. Elimane Coulibaly zorgde in de slotminuut – tot ergernis van Club Brugge-trainer Adri Koster – voor de gelijkmaker.

Vooraf was het duidelijk. Omdat Anderlecht vrijdag uit bij STVV niet verder was gekomen dan een 1-1 gelijkspel, kon Club de achterstand terugbrengen tot zes punten. Nabil Dirar zette zijn ploeg in de eerste helft op het goede spoor. De Marokkaan, die voor het eerst sinds tijden weer eens in de spits acteerde, mocht alleen richting keeper Bojan Jorgacevic en rondde af.

In het vervolg deed de thuisploeg er alles aan om AA Gent terug te laten komen in de wedstrijd. De defensie blunderde enkele malen, maar Adnan Custovic en Christophe Lepoint wisten de cadeautjes niet te verzilveren.

In de tweede helft was Brugge heer en meester en leek het wachten op de tweede treffer. Stef Wils raakte zijn eigen paal en ook Club-verdediger Jeroen Simaeys raakte de staander. Maar omdat de ploeg van Ryan Donk verzuimde de marge te vergroten, kon Coulibaly het feestje in Brugge nog bederven. De Senegalees draaide de bal in de slotminuut op fraaie wijze achter keeper Stijn Stijnen.

Koster was na afloop niet tevreden. 'Dit is heel zuur. Zeker omdat we in de tweede helft zo dominant waren. We kregen genoeg mogelijkheden om de wedstrijd naar ons toe te trekken.' Ook Ryan Donk, die mocht spelen omdat hij in beroep ging tegen zijn schorsing van drie duels, zag het gelijke spel als een nederlaag. 'We gingen voor de aansluiting en wilden afstand nemen van Gent. Jammer, dat dat niet gelukt is.'

Door het puntenverlies laat Club Brugge de kans liggen om het gat met koploper Anderlecht te verkleinen tot zes punten. Zondag staat de topper op het programma. Dan treft de ploeg van Koster Anderlecht in het eigen Jan Breydelstadion. Ook Koster beseft dat de titelkansen van Club slinken. 'Het wordt zo steeds moeilijker.'