Köstner wil snel duidelijkheid van directie VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg laat zich onder interim-trainer Lorenz-Günther Köstner weer van een positieve kant zien. De opvolger van Felix Magath wil nu uitsluitsel over zijn toekomst bij de club van Bas Dost.

Köstner wil snel duidelijkheid van directie VfL Wolfsburg

Köstner nam het eind oktober over van Magath, wiens positie door teleurstellende resultaten en een omstreden werkwijze onhoudbaar was geworden. De prestaties en de sfeer verbeterden na de wisseling van de wacht, maar een beloning in de vorm van zekerheid over zijn rol blijft (nog) uit.

Na het laatste competitieduel van 2012, dat na enkele eerdere goede resultaten overigens met 2-0 werd verloren van Eintracht Frankfurt, uitte Köstner zijn ongenoegen over de ongewisse toekomst. 'Ik zet niemand een pistool op de borst, maar iedereen is erbij gebaat als de verhoudingen duidelijk zijn. De vraag hoe het verder gaat werkt op de zenuwen. Met een duidelijke verklaring kan de club veel discussies voorkomen.'

'Als ze niet met mij verder willen, dan moeten ze mij dat snel vertellen', pleit Köstner voor spoedige duidelijkheid. Directeur Klaus Allofs komt de trainer tegemoet. 'Ik ga met hem praten.'

De laatste weken zijn meer namen genoemd als nieuwe trainer van VfL Wolfsburg. Zo geldt ex-Oranje bondscoach Bert van Marwijk, eerder in de Bundesliga werkzaam bij Borussia Dortmund, als potentiële kandidaat om in de winterstop aan de slag te gaan bij Die Wölfen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's