Kouadio voorlopig nieuwe bondscoach Ivoorkust

Daags vóór de oefeninterland met Zuid-Korea is pas bekend wie er woensdag als coach op de bank zit bij Ivoorkust. Georges Kouadio neemt de honneurs waar.

Kouadio voorlopig nieuwe bondscoach Ivoorkust

Ivoorkust zat verlegen om een bondscoach na het ontslag van Vahid Halilhodzic. Bondsvoorzitter Jacques Anoma beloofde zaterdag binnen tien dagen met de naam van de nieuwe bondscoach te komen, maar bleef een antwoord schuldig over wie er woensdag op de bank bij De Olifanten zou zitten.

Kouadio moet het vriendschappelijke duel met Zuid-Korea in goede banen leiden, zo bleek begin deze week. De interim-coach had twee dagen vóór de interland nog slechts zeventien internationals tot zijn beschikking, onder wie Didier Drogba (foto) en Salomon Kalou. De Ivoriaanse bond verwacht dat door administratieve problemen niet alle spelers naar Londen kunnen komen. Ivoorkust-Zuid-Korea wordt gespeeld op Loftus Road, de thuishaven van Queens Park Rangers.

Guus Hiddink is de voornaamste kandidaat de vacature op te vullen en Ivoorkust tijdens het WK te leiden. 'De belangstelling is reëel', aldus de Achterhoeker op de FIFA-website. 'Ik moet eerst wat zaken oplossen voor ik een beslissing kan nemen. Drogba vroeg me in naam van zijn medespelers de uitnodiging te accepteren. De Ivoriaanse bond is eveneens zeer geïnteresseerd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen