Kramer vergrijpt zich bij simpele zege AZ in Waalwijk

Reacties

AZ heeft vrijdag simpel afgerekend met RKC Waalwijk. Een positieve hoofdrol werd opgeëist door Ruben van Bommel, een negatieve door Michiel Kramer.

Kramer vergrijpt zich bij simpele zege AZ in Waalwijk
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 3
AZ
AZ

Na een kwartier was AZ voor het eerst dicht bij een doelpunt. Op aangeven van collega-aanvaller Ibrahim Sadiq trof Van Bommel de paal. Niet veel later was het Troy Parrott die wel trefzeker was, maar terug werd gefloten vanwege buitenspel. Bij de openingstreffer was het opnieuw Sadiq die Van Bommel bediende na een vlotlopende aanval. Jong Oranje-klant Van Bommel verschalkte Jeroen Houwen opnieuw toen hij door een fraaie dieptebal van Jordy Clasie één-op-één werd gezet met de doelman van RKC.

Michiel Kramer, die drie dagen geleden weer in genade werd aangenomen bij RKC na een akkefietje op de training, begon vrijdag op de bank. Trainer Henk Fraser bracht de 35-jarige spits direct na rust in het veld en mocht van geluk spreken dat hij de routinier langer dan zes seconden in het veld zag staan. Kramer plantte zijn elleboog in het gezicht van AZ-back Seiya Maikuma en leek goed weg te komen met slechts een gele kaart.

25 minuten later ging Kramer opnieuw in de fout en liet hij ook Peer Koopmeiners kennismaken met zijn elleboog. Scheidsrechter Rob Dieperink besloot na het bekijken van de herhaling tot het geven van de rode kaart. Kramer werd daarmee de eerste speler sinds Jonathas (AZ) in 2009 die na een invalbeurt een gele en een directe rode kaart kreeg. Kort voor tijd maakte Mexx Meerdink er nog 0-3 van in het Mandemakers Stadion met een rake kopbal.

RKC staat na vier wedstrijden nog op nul punten. AZ blijft ongeslagen en mag zich koploper noemen. PSV komt zondag in actie tegen Go Ahead Eagles en klimt bij een zege weer over de ploeg van trainer Maarten Martens heen.

RKC Waalwijk Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
5
5
0
0
20-3
+17
15
2
AZ
5
4
1
0
14-1
+13
13
3
FC Utrecht
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
FC Groningen
5
2
3
0
9-5
+4
9
5
Willem II
5
2
2
1
8-4
+4
8
* Actueel tot en met 18 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.