Krankzinnige ontknoping Bundesliga

De Bundesliga kende een krankzinninge ontknoping. Terwijl spelers en supporters van Schalke 04 het kampioenschap vierden in het Parkstadion, bracht Patrik Andersson in de allerlaatste minuut Bayern München alsnog de titel.

De supporters van Schalke 04 werden van de hel naar de hemel en weer terug naar de hel geslingerd. Hun eigen Königsblauen moesten winnen van Unterhaching om de titel in de Bundesliga nog te kunnen pakken, en tevens moest Bayern verliezen bij Hamburger SV. Maar na een half uur spelen leek die hoop op de titel al lang vervlogen. Unterhaching, uit München, was in het uitverkochte Parkstadion al na 27 minuten op een 0-2 voorsprong gekomen via doelpunten van André Breitenreiter en Miroslav Spizak. De voorsprong was welkom voor de ploeg uit München, want Unterhaching moest winnen om degradatie nog te kunnen ontlopen. Schalke speelde moeizaam, maar kwam vlak voor rust onverwacht op gelijke hoogte. Eerst scoorde Nico van Kerckhoven in de 44ste minuut, en één minuut later volgde Gerald Asamoah zijn voorbeeld.

De jacht op de overwinning verliep ook na rust zeer moeizaam. Unterhaching deed stadgenoot Bayern wederom een groot plezier door halverwege de tweede helft weer op voorsprong te komen. Jan Seifert kopte een vrije trap binnen. De supporters van Schalke treurden, maar nog geen vijf minuten later waren zij dolgelukkig. Jörg Böhme boog met twee treffers de achterstand om in een 4-3 voorprong. En in de voorlaatste minuut verdubbelde Ebbe Sand de voorsprong met zijn 22ste doelpunt van dit seizoen.

Aan een zege op Unterhaching had Schalke echter niet genoeg, aangezien Bayern München moest verliezen bij Hamburger SV. Totdat de blessuretijd in Hamburg begon hield doelman Oliver Kahn het Münchener doel schoon en dus ook de titel in eigen handen. Bayern en HSV waren vol inzet aan het duel begonnen, maar nadat de spelers van coach Ottmar Hitzfeld vernamen dat concurrent Schalke met 2-0 achterstond, ging het tempo snel omlaag. Die terughoudendheid kostte Bayern bijna de titel, want in de laatste minuut van reguliere speeltijd bracht Sergei Barbarez de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Terwijl in het Hamburgse Volksparkstadion scheidsrechter Markus Merk nog vier minuten blessuretijd bijtelde, bestormden Schalke supporters het veld in Gelsenkirchen om het landskampioenschap te vieren met de spelers van coach Huub Stevens. Zij feestten iets te vroeg. In de laatste minuut van de blessuretijd ging doelman Schrober van Hamburger SV in de fout, door een terugspeelbal met een hand te beroeren. Bayern kreeg een indirecte vrije trap die Patrik Andersson binnenschoot. De Zweed startte daarmee het kampioensfeest van Bayern, terwijl het in Gelsenkirchen ineens doodstil was.

Dortmund en Leverkusen in voorronde Champions League
In de overige wedstrijden plaatste Bayer Leverkusen zich voor de voorronde van de Champions League door met 1-0 te winnen van het al gedegradeerde VfL Bochum. Oliver Neuville maakte in de 22ste minuut d winnende treffer. Bochum-doelman Rein van Duijnhoven moest in de 71ste minuut met rood van het veld, nadat hij buiten zijn strafschopgebied Neuville omver had gelopen.
OokBorussia Dortmund neemt deel aan die voorronde. Door de winst van Bayern en Schalke bleef de ploeg van coach Mattias Sammer op de derde plaats staan na een 3-3 gelijkspel tegen 1.FC Köln.
Hertha BSC speelt volgend seizoen in de UEFA Cup. De Berlijnse ploeg won met 1-0 bij 1. FC Kaiserslautern dankzij een doelpunt van Alex Alves. Ook SC Freiburg stelde Europees voetbal veilig door een 4-1 overwinning op VfL Wolfsburg.