Kritische Xavi ergert zich aan 'Frenkie-loos' Barça: 'Dit mag nooit gebeuren'

Reacties

Barcelona-trainer Xavi Hernández was niet gelukkig met het optreden van zijn ploeg bij Real Mallorca. Zonder de geblesseerde Frenkie de Jong morste Barça dinsdag twee punten. Invaller Fermín López schoot de Catalanen te hulp.

Kritische Xavi ergert zich aan 'Frenkie-loos' Barça: 'Dit mag nooit gebeuren'
© Pro Shots
Real Mallorca
Real Mallorca
2 - 2
Barcelona
Barcelona

De afwezigheid van De Jong werd gevoeld bij Barça, dat in Palma de Mallorca twee keer op achterstand kwam. Raphinha en de twintigjarige López, met zijn eerste doelpunt voor Barcelona, voorkwamen een nederlaag. Girona en Real Madrid maken door het gelijkspel van de Catalanen een kans om de koppositie in La Liga over te nemen.

Barcelona-trainer Xavi was niet te spreken over het optreden van zijn ploeg. 'We maakten in aanloop naar de twee tegengoals fouten die nooit mogen gebeuren en die we ook niet mogen toestaan', zei de coach tegen Mundo Deportivo. Op weg naar de 1-0 leverde keeper Marc-André ter Stegen de bal knullig in en bij de tweede doelpunt van Mallorca lieten Ronald Araújo en Ter Stegen zich na een doorgekopte uittrap van keeper Predrag Rajkovic aftroeven door spits Abdón Prats.

'We hebben onze tegenstander veel te veel ruimte gegeven. Zeker in aanloop naar de goals. We moeten dan veel alerter zijn, meer om ons heen gaan kijken. In aanvallend opzicht maak ik me geen zorgen, we hebben weer voldoende kansen gecreëerd. Onze prioriteit ligt bij het defensieve aspect', verklaarde Xavi, die vond dat de zestienjarige Lamine Yamal sterk inviel.

Nieuw elan
'Lamine is nog zo jong, dus we moeten ook zorgvuldig met hem omgaan. Maar hij is echt een heel groot talent, iemand die nog veel voor ons kan gaan betekenen. Ik kan me voorstellen dat mensen van buitenaf vinden dat hij nog meer minuten moet krijgen, maar reken er maar op dat hij nog meer kansen krijgt', zei de trainer van Barcelona.

Xavi was ook te spreken over een andere invaller: Fermín López. 'Hij heeft het goed gedaan. Fermín is een heel dynamische speler en heeft nu al zijn waarde voor ons getoond.' De jonge doelpuntenmaker maakte zijn eerste goal in het shirt van Barcelona. 'Natuurlijk ben ik daar ontzettend blij mee, maar we hebben nu punten verspeeld door fouten die vermeden hadden kunnen worden. De trainer vroeg Lamine en mij om persoonlijkheid te tonen en geen gekke dingen te doen. Vooral op safe te spelen', besluit de middenvelder.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
29
8
1
87-26
+61
95
2
Barcelona
38
26
7
5
79-44
+35
85
3
Girona
38
25
6
7
85-46
+39
81
4
Atlético Madrid
38
24
4
10
70-43
+27
76
5
Athletic de Bilbao
38
19
11
8
61-37
+24
68
* Actueel tot en met 28 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.