Kroes bevestigt dat er rond deze drie Ajax-spelers 'nog het een en ander speelt'

Reacties

Alex Kroes verwacht dat er nog een aantal spelers vertrekt bij Ajax in de komende dagen. Rond Carlos Forbs, Benjamin Tahirovic en Silvano Vos speelt er het een en ander, erkent de technisch directeur. Rond Brian Brobbey en Steven Bergwijn is het stil.

Kroes bevestigt dat er rond deze drie Ajax-spelers 'nog het een en ander speelt'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
Jagiellonia Bialystok
Jagiellonia Bialystok

Kroes stond bij Ziggo Sport voor de camera om een transferupdate te geven over de situatie in Amsterdam. 'Er speelt rondom Forbs, Tahirovic en Vos van alles. En rond nog een aantal andere spelers', zei de technisch directeur over de ontwikkelingen op het gebied van uitgaande transfers bij Ajax.

Bergwijn en Brobbey lijken 'gewoon' te blijven in de Johan Cruijff Arena. 'Rondom hen speelt er momenteel niks concreets', aldus Kroes. Als Ajax zelf nog wat wil doen, dan moet er vrijdag – op de Deadline Day van de grote competities – een serieuze uitgaande transfer vinden. 'Het grote geld moet morgen (vrijdag, red.) binnenkomen. Daarna sluiten de grote markten.'

Daarbij heeft Kroes een sterke voorkeur voor een verkoop boven een verhuur van de eigen spelers. Als er geen mooie deal komt voor Ajax, dan zullen de inkomende transfers namelijk uitblijven. 'Ik heb wel een wensenlijstje voor spelers, maar als we geen speler redelijk tot goed kunnen verkopen, dan kunnen we niet veel doen.'

Een spits uit de selectie hoeft in principe niet weg van Kroes, ondanks het aantrekken van Wout Weghorst. Met Brian Brobbey, Chuba Akpom en Julian Rijkhoff staan er in totaal vier diepe aanvallers onder contract. 'Maar we spelen tot januari 23 hele belangrijke wedstrijden', wilde Kroes niet van een zekere transfer weten.

Alle transfers in de Seizoengids 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.