Kroos hoeft Gouden Bal niet te winnen en schuift oud-teamgenoten naar voren

Reacties

Toni Kroos hoeft de Gouden Bal niet zo nodig te winnen. De inmiddels gestopte middenvelder maakt nog altijd kans op de prestigieuze individuele prijs, maar denkt eerder aan een andere winnaar.

Kroos hoeft Gouden Bal niet te winnen en schuift oud-teamgenoten naar voren
© Pro Shots

'De Gouden Bal is niet zo belangrijk voor mij', vertelde Kroos in de Spaanse media. 'Zolang iemand van Real Madrid hem wint, vind ik het prima. Vini verdient hem, Jude verdient hem en Carvajal verdient hem. Voor mij hoeft het niet zo.'

Vorig seizoen won Kroos met De Koninklijke de Spaanse competitie en de Champions League. Na het EK zwaaide hij af als voetballer, maar France Football, het tijdschrift dat de prijs uitreikt, nam hem nog wel mee op hun lijst van dertig kanshebbers op de prijs.

Real Madrid heeft nog zes kanshebbers met Jude Bellingham, Federico Valverde, Vinicius Júnior, Dani Carvajal, Kylian Mbappé en Antonio Rüdiger. Marca wist al te melden dat Vinicius gaat winnen. Eerder grapte Kroos nog dat hij dit jaar juist zou moeten winnen.

Kroos ging ook nog in op hoe het leven na het voetbal bevalt. De Duitser voelt zich goed, verzekerde hij. 'Dat betekent niet dat het niet zwaar is soms. Maar uiteindelijk is het maar voetbal. Er zijn belangrijkere dingen in het leven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer T. Kroos
Meer over T. Kroos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.