Kuijt bespreekt 'vuurwerkshow' bij Fener met Van Gaal

Dirk Kuijt is blij dat hij zich met Fenerbahçe heeft kunnen plaatsen voor de laatste zestien van de Europa League. Dat ging in een leeg stadion ten koste van het Wit-Russische BATE Borisov én onder toeziend oog van bondscoach Louis van Gaal.

Kuijt bespreekt 'vuurwerkshow' bij Fener met Van Gaal

De keuzeheer van Oranje zag woensdag in Istanbul al zijn internationals Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar in actie in de Champions League. Dat Nederlandse onderonsje eindigde in 1-1.

Donderdag wonnen Kuijt & co met 1-0 van BATE, waar het in Wit-Rusland doelpuntloos was geëindigd. Vanwege een straf van de UEFA dienden de Turken het duel zonder thuispubliek af te werken. Opvallend genoeg stonden wel twaalfduizend fans buiten de poorten en staken zij ook vuurwerk af. Het duel werd zelfs even stil gelegd omdat vuurwerk van buiten het stadion in de thuisbasis van Fener terecht kwam.

'Het belangrijkste is dat we door zijn', analyseert Kuijt. 'Maar we hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt', doelt de Oranje-international op de zeventig minuten waarin de Wit-Russen het moesten doen met tien man door een rode kaart (twee keer geel) voor Dzmitry Baha. 'In dat geval maar met 1-0 winnen, is niet het gewenste resultaat', weet Kuijt ook.

Uiteindelijk was een benutte strafschop van Cristian wel voldoende voor de zege. In de volgende ronde wacht verrassend genoeg het Tsjechische Viktoria Plzen, dat Napoli uitschakelde. 'En in deze fase, vanaf de laatste zestien, kom je geen makkelijke tegenstander meer tegen. Ook tegen Plzen wordt het moeilijk.'

Vrijdag, een dag na het duel, zal Kuijt nog even bijpraten met Van Gaal. 'Hij is een paar dagen in Istanbul en heeft woensdag ook naar Wesley Sneijder gekeken bij Galatasaray. Vrijdag zullen we elkaar even ontmoeten. Het is een goede zaak dat de bondscoach zo nu en dan de in het buitenland acterende spelers opzoekt', vertelt Kuijt in de Turkse media.

Kuijt is blij dat bij het volgende thuisduel wél weer fans aanwezig zullen zijn. 'Dat is voor ons een voordeel. We hebben ze gemist tegen BATE.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen