Kuijt en Beerschot blijven onderaan staan na pijnlijke nederlaag

Beerschot gaat de interlandperiode in als hekkensluiter in de Belgische Eerste Klasse. Thuis tegen Dender, de verrassing van het seizoen tot dusver, ging de ploeg van Dirk Kuijt nipt onderuit: 1-2.

Beerschot
Beerschot
1 - 2
Dender
Dender

Het duel der promovendi lag na een kwartier al in een beslissende plooi. Dender, dat het seizoen al uitstekend was begonnen, nam in Antwerpen in de tweede minuut de leiding toen David Hrncar scoorde uit een rebound. Tien minuten verder kregen de bezoekers een felbetwiste strafschop vanwege hands. Bruny Nsimba liet keeper Davor Matijas kansloos: 0-2 voor de surprise van het prille seizoen in België, opnieuw grote problemen voor de Mannekes.

Reactie van de paarshemden was er eigenlijk amper, en op slag van rust hadden ze geluk dat Hrncar een gigantische kans op de derde miste. Pech hadden anderzijds de supporters van Dender. Er was kennelijk veel drukte op de Antwerpse ring geweest, want de bezoekende fans kwamen pas binnen toen het al 0-2 was. In het restant van de eerste helft kwam er geen verandering in die stand, en zag het er zelfs geen moment naar uit. Het was ontluisterend van Beerschot-zijde.

Na rust was het iets beter van de thuisploeg, er waren wat mogelijkheden om te scoren en twintig minuten voor tijd lukte het ook echt. Hervé Matthys schoot een strafschop langs Michael Verrips, het geloof keerde nu echt terug. Nsimba had het de grond weer in kunnen boren, maar stiftte tegen de lat. Zodoende mocht Beerschot hoop houden op een remise. Een slotoffensief bleef alleen volledig uit. Beerschot heeft na zes wedstrijden één puntje, Dender is minimaal een paar uur koploper in België.