Kuijt helpt Liverpool heel laat langs beter Standard Luik

Liverpool heeft de voorronde van de Champions League met angst en beven overleefd. Pas na 208 minuten worstelen met het vaak beter spelende Standard Luik, velde Dirk Kuijt de Belgen (1-0).

Het was zijn vijfde goal in zijn laatste tien duels in de Champions League. Bovendien voegde Kuijt een gouden randje toe aan zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Liverpool.Met het enige doelpunt ver in de verlenging van Kuijt kwamen de woorden uit die Liverpool-coach Rafael Benítez vooraf sprak.'Kuijt is een fantastische prof die doelpunten kan maken en geweldig hard werkt. Hij is ook een voorbeeldige ploeggenoot. Iemand als hij zou iedere trainer wel willen hebben.'Kuijts harde werken en zijn scorende vermogen bleken de doorslag te geven. De Nederlandse aanvaller speelde verre van goed, maar was aan het einde wél de man die Standard frustreerde. Op fraai aangeven van invaller Ryan Babel tikte Kuijt de bal van dichtbij in het doel in de 118de minuut.De 1-0 was zo'n beetje de eerste echte kans voor The Reds in de return op Anfield. Standard hield goed stand en Liverpool oogde nerveus en speelde slordig.De Belgische kampioen was zelfs vaker gevaarlijk, maar was niet scherp genoeg om een voorsprong te nemen en Liverpool voortijdig uit te schakelen. </p><p>