Kuijt: 'Liverpool kent een heel vreemd seizoen'

Dirk Kuijt is met Liverpool bezig aan een tegenvallend seizoen. De ploeg van manager Rafael Benítez leed donderdagavond op bezoek bij Benfica (2-1) alweer de zeventiende nederlaag van het seizoen.

Kuijt: 'Liverpool kent een heel vreemd seizoen'

'Het is niet te vergelijken met vorig jaar', vertelt de Katwijker aan Voetbal International. 'Toen zaten we dicht tegen het landskampioenschap aan, in de Champions League hadden we in de kwartfinale met iets meer geluk Chelsea kunnen uitschakelen. En nu moeten we tot op de bodem gaan om vierde te worden en de Champions League opnieuw te halen.'

De huidige jaargang bestond voor Liverpool voornamelijk uit teleurstellingen. In de FA Cup was het nietige Reading het eindstation voor The Reds en in de Champions League kwam de ploeg van trainer Rafael Benitez niet verder dan de poulefase. Bovendien is deelname aan het kampioenenbal van volgend seizoen serieus in gevaar. Liverpool is in een felle strijd om de vierde plaats verwikkeld met Manchester City en Tottenham Hotspur.

Kuijt, de veldspeler van Liverpool die dit seizoen de meeste speelminuten maakte, wijt de tegenvallende jaargang mede aan het feit dat de selectie niet breed genoeg is. 'Zelfs in het toernooi om de Carling Cup heb ik vaak meegedaan. Dat was deels noodgedwongen, door blessures van andere spelers. De trainer zei laatst dat hij bang is roofbouw op me te plegen. Dan kun je bijna geen andere conclusie trekken dan dat onze basis te smal is. Kennelijk hebben we niet genoeg topkwaliteit achter de hand.'

Kuijt is overigens niet de enige die dit oordeel velde. Sterspeler Fernando Torres en clubicoon Jamie Carragher trokken al eerder aan de bel. De Spanjaard pleitte zelfs voor vier gerichte aankopen.

Voorafgaand aan het huidige seizoen had Kuijt hoge verwachtingen. 'Iedereen had het gevoel dat we dit seizoen de laatste stap zouden gaan maken. Daar is weinig van terechtgekomen. We begonnen het seizoen slecht, daardoor zijn we heel de tijd achter de feiten blijven aanlopen. Een aantal blessures van basisspelers (doelt op Steven Gerrard en Fernando Torres, red.) hebben we niet goed kunnen opvangen.'

Liverpool zou het seizoen nog enige glans kunnen geven. The Reds zijn immers nog actief in de Europa League. Donderdag verloor Liverpool, met Kuijt in de basis, het eerste duel in de kwartfinale. In Portugal was Benfica met 2-1 te sterk. Ryan Babel kreeg na een half uur spelen de rode kaart. De return staat volgende week donderdag op het programma. Zondag treedt Liverpool aan in de uitwedstrijd tegen Birmingham City.

Lees meer over Dirk Kuijt in Voetbal International nr. 13 die vanaf woensdag in de winkel ligt. De aanvaller vertelt daarin tevens over zijn rol in Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen