Kuijt trefzeker, ManU viert jubileum Ferguson

Portsmouth was een dankbaar slachtoffer op het jubileumfeest van Alex Ferguson. Dirk Kuijt tekende tegen Reading voor de hele Liverpool-productie.

Liverpool-Reading 2-0Liverpool, en Dirk Kuijt, heeft de smaak te pakken. The Reds boekten de vierde zege op rij in drie verschillende (beker)competities. Ook Reading moest aan de dadendrang van Liverpool geloven. Het aanvalskoppel Crouch-Kuijt stond aan de basis van de zege. Twee keer maakte de Oranje-spits het voorbereidende werk van zijn Engelse collega af.

Manchester United-Portsmouth 3-0 Op 6 november is het twintig jaar geleden dat Alex Ferguson zijn entree maakte op Old Trafford. Het naderende jubileum van de Manchester United-manager werd luister bijgezet met een simpele overwinning op Portsmouth. De eenzijdige wedstrijd was al na tien minuten beslist. Het sprankelende begin leverde treffers van Louis Saha en Cristiano Ronaldo op. Nemanja Vidic tekende na rust voor de derde treffer van Manchester United.

Bolton Wanderers-Wigan Athletic 0-1Wigan Athletic zette de opmars voort. Dankzij een treffer van Lee McCulloch boekte de ploeg van Paul Jewell de derde zege op rij. Voor Bolton Wanderers betekende het de tweede nederlaag in eigen huis in een week tijd. Bij Wigan maakten Denny Landzaat en Arjan de Zeeuw de negentig minuten vol.

Fulham-Everton 1-0 Met een nipte overwinning op Everton heeft Fulham afstand genomen van de onderste regionen. De ploeg van Chris Coleman, die Collins John pas diep in de tweede helft inbracht, dankte de zege aan een metamorfose. Waar in de eerste helft Everton het voor het zeggen had, maakte Fulham na rust de dienst uit. In tegenstelling tot The Toffees brachten The Cottagers dat wel tot uitdrukking in de score: 1-0