KV Mechelen loopt in zes minuten weg bij SC Lokeren

KV Mechelen is aan het warmdraaien voor de Belgische bekerfinale tegen RC Genk op 23 mei. De ploeg won overtuigend de laatste wedstrijd van het seizoen tegen SC Lokeren met 3-0.

Na een lauwe eerste helft opende Giuseppe Rossini (foto) na ruim een uur de score. De spits, die vorig seizoen nog bij FC Utrecht speelde, kopte na een vrije trap van Antun Dunkovic de bal achter Lokeren-goalie Barry Boubacar Copa.

Nog geen drie minuten later verdubbelde Mechelen de score. De assist was wederom van Dunkovic, de rake kopbal van Wouter Vrancken. Kort daarop bracht Koen Persoons met een schuiver van afstand de 3-0 eindstand op het scorebord.

SC Lokeren blijft zevende in de Belgische Jupiler League. RC Genk kan de ploeg nog passeren in de eindklassering als het zaterdag van Anderlecht wint. KV Mechelen klimt naar de negende plaats. Excelsior Moeskroen en Cercle Brugge hebben nog een wedstrijd tegoed.