Kwakman en Perez nog niet onder de indruk van Ajax

Reacties

Ajax won zondagmiddag nipt in Almelo. Na die spektakelzege bij Heracles waren ESPN-analytici Kees Kwakman en Kenneth Perez niet onder de indruk van de Amsterdammers.

Kwakman en Perez nog niet onder de indruk van Ajax
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
3 - 4
Ajax
Ajax

Kwakman begon met de kritische  benadering. 'Het leek weer een beetje op het oude Ajax, van vorig seizoen. Dat zag je ook in de statistieken terug, met schoten tegen, Expected Goals Against. Het stond vaak één op één achterin. Jordan Henderson liet zijn man ook vaak los, terwijl hij normaal gesproken een extra slot op de deur was', zag de Volendammer.

Het gevolg? 'Heracles gaf heel veel kansen weg. Ajax gaf juist minder weg, omdat ze het wat compacter hielden en ze meer mensen achterin hielden. Daardoor werden Josip Sutalo en Youri Baas een beetje geholpen, ontzien. Op het moment dat de ruimtes groter worden, vervallen de spelers van Ajax in dezelfde fouten.'

Perez was ook niet onder de indruk van het defensieve werk. 'Sutalo speelde zoals we hem kenden van vorig seizoen en Baas heeft een goede Sutalo naast zich nodig. Hij had al moeite om bij NEC überhaupt aan speeltijd te komen, hoe kan hij dan opeens de leidende figuur zijn bij Ajax?', vroeg de Deen zich af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.