Lacazette helpt Henry uit de brand: Frankrijk begint met winst aan Spelen

Reacties

Gastland Frankrijk heeft via een ruime overwinning op de Verenigde Staten de macht gegrepen in Groep A van de Olympische Spelen. Na een wat moeizamere eerste helft zonder doelpunten bracht Alexandre Lacazette de verlossing in de tweede helft.

Lacazette helpt Henry uit de brand: Frankrijk begint met winst aan Spelen
© Pro Shots
Frankrijk O23
Frankrijk O23
3 - 0
Verenigde Staten O23
Verenigde Staten O23

Als gastland stond er veel druk op Frankrijk, ook omdat het nationale elftal met pover spel strandde in de halve finale van het EK. Bondscoach Thierry Henry kon in ieder geval teren op een sterrenselectie. Michael Olise, Jean-Philippe Mateta en Lacazette vormden de voorhoede, op de bank had hij nog de beschikking over aanvallers als Arnaud Kalimuendo en Rayan Cherki.

Die wissels bleken tegen de Verenigde Staten, met basisspelers Paxten Aaronson (FC Utrecht) en Djordje Mihailovic (ex-AZ), niet nodig. Lacazette (33) voltooide zijn olympische droom door te scoren tijdens zijn debuut. Een kwartier in de tweede helft haalde hij van afstand uit in de linkerhoek (zie video onderaan). Toen Olise, deze zomer voor ruim vijftig miljoen euro verkocht aan Bayern München, enkele minuten daarna de 2-0 maakte, was het wel gespeeld in Marseille.

De Verenigde Staten probeerde het nog wel, onder andere via de ingevallen FC Utrecht-speler Taylor Booth. Frankrijk bleek echter te sterk en maakte vlak voor tijd ook de 3-0 via verdediger Loïc Badé. Zo hebben de Fransen een grote stap richting de volgende ronde van de Spelen gezet. Op doelsaldo staat het gastland bovenaan, met evenveel punten als Nieuw-Zeeland. Frankrijk speelt in Groep A eerst nog tegen Guinee en daarna tegen de eilandbewoners.

Beelden Eurosport/HBO Max:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.