Lambert en Vlaar trots op Villa na 'fantastische' tweede helft

Alles wees er maandagavond op dat Aston Villa tegen West Bromwich Albion na twee vroege tegengoals voor de derde keer in vijf competitieduels zou gaan verliezen, maar tot zijn goedkeuring zag manager Paul Lambert zijn ploeg alsnog een punt pakken (2-2).

'We speelden fantastisch in de tweede helft. Na tien minuten stonden we al met 2-0 achter. Toen was het zaak dat we het tot de rust zouden volhouden', vertelde Lambert na afloop tegen Sky Sports. 'Niemand kan ons team ervan beschuldigen dat het een gebrek aan karakter heeft. Om zo terug te komen in een streekderby, met deze atmosfeer, is geweldig.'

Lambert had zelf een behoorlijk aandeel in de comeback van Villa. Tien minuten na rust bracht hij met Gabriel Agbonlahor, Fabian Delph en Andreas Weimann drie verse krachten in, waarna treffers van oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi en Ashley Westwood alsnog genoeg waren voor een gelijkspel op The Hawthorns.

Ron Vlaar in duel met Shane Long, die twee keer scoorde namens West Bromwich Albion.

'En daar ben ik erg blij mee', vertelde aanvoerder Ron Vlaar na afloop. 'We hebben karakter getoond in deze wedstrijd. We speelden in de eerste helft totaal niet goed, maar in de tweede helft draaiden we het volledig om. Daar ben ik enorm trots op, want het laat zien dat we tot veel in staat zijn als we maar geloven in onze eigen kwaliteiten', aldus Vlaar, net als El Ahmadi afkomstig van Feyenoord.

Opmerkelijk genoeg was het trio invallers nog naar net teruggekeerd van een blessure. Dat zij bij hun rentree meteen weer een grote impact hadden op de prestaties van Villa, is volgens Lambert typerend voor zijn jonge ploeg, die vorig seizoen maar net aan degradatie ontsnapte. 'We kregen vaak kritiek voor onze aanpak, maar we zijn daar toch in blijven geloven. Nu wordt duidelijk dat we echt wel een goed team hebben. Deze spelers zullen alleen maar beter worden. Als we hen de komende jaren hier kunnen houden, komt het helemaal goed met deze club.'