Nederlands getint Villa maakt fraaie treffers van Long goed

Aanvoerder Ron Vlaar, Leandro Bacuna en Karim El Ahmadi hebben met Aston Villa op bezoek bij West Bromwich Albion met 2-2 gelijk gespeeld. Shane Long leek bij de thuisploeg de gevierde man te worden met twee wonderschone doelpunten, maar een opleving van Villa voorkwam dat een fout van Leandro Bacuna een nederlaag opleverde.

Al na drie minuten opende Long de score. De manier waarop was zeer fraai. De Ier controleerde een lange bal van Chris Brunt zó magnifiek dat hij zichzelf zo de ruimte verschafte om met links hard raak te schieten. In Engeland werd gesproken van een 'Bergkamp-achtige' aanname.

Acht minuten later mocht Long opnieuw juichen. Dit keer was het voorbereidend werk echter van Bacuna. Hij speelde in de opbouw een bal in de breedte en bracht zo onbedoeld Long in stelling. De doelpuntenmaker dribbelde vervolgens richting goal en stiftte via de onderkant van de lat fraai raak. Nathan Baker kon net als bij de eerste goal een Iers feestje niet voorkomen.

Karim El Ahmadi was met de aansluitingstreffer belangrijk voor Aston Villa.

Voor Bacuna was de foutieve breedtepass een streep door de rekening. De deze zomer van FC Groningen voor een miljoen euro overgenomen aanvaller, die bij Aston Villa als rechtsback indruk maakte, werd de voorbije weken juist geroemd. Niet alleen vanwege twee zeer fraaie benutte vrije trappen eerder dit seizoen, maar ook vanwege de manier waarop hij de rechtsachterpositie invulde. Liefkozend werd hij al Bacuna Matata genoemd, naar de film The Lion King.

Halverwege de tweede helft kreeg de ploeg van Paul Lambert alsnog de geest. Eerst kwam via El Ahmadi de aansluitingstreffer (hij volleerde van dichtbij raak) op het scorebord. Daarna kreeg de goal van de voormalige Feyenoord opvolging door de gelijkmaker van Ashley Westwood, een knal vanaf twintig meter. Daar bleef het bij, waardoor de ploegen op de elfde en twaalfde plaats (Villa) blijven staan.