Late handsbal breekt Inter met invaller Dumfries op bij start van Serie A

Internazionale heeft zaterdagavond door een ongelukkig moment van verdediger Yann Bisseck punten laten liggen bij Genoa. De regerend kampioen van Italiรซ leek op weg naar een zege door twee goals van Marcus Thuram, maar kreeg in de extra tijd een penalty tegen. Parma vierde de Serie A-rentree met een punt in eigen huis tegen Fiorentina.

Genoa
Genoa
2 - 2
Internazionale

Bij Inter ontbrak de geblesseerde Stefan de Vrij en Denzel Dumfries begon op de bank. De formatie van trainer Simone Inzaghi keek na twintig minuten nog tegen een achterstand aan in Stadio Luigi Ferraris. Alessandro Vogliacco stond op de juiste plek om doelman Yann Sommer te passeren met een rebound na een kopbal tegen de lat van Mattia Bani.

Tien minuten later volgde het antwoord van Inter: Nicolรฒ Barella slingerde de bal vanaf de rechterflank richting de strafschopstip en Marcus Thuram knikte op fraaie wijze de 1-1 binnen. Inter dacht nog voor rust een penalty te krijgen, maar de arbiter draaide zijn beslissing terug na een VAR-ingreep. Later werd een doelpunt van Federico Dimarco afgekeurd vanwege buitenspel.

Kater voor Inter
Inzaghi bracht na ruim een uur Dumfries in het veld voor Matteo Darmian en hoopte op een bevlieging van de Oranje-international. Vijf minuten voor de tijd kwam de verlossing voor Inter. Thuram maakte op aangeven van Davide Fratessi de 1-2. De Fransman stiftte de bal behendig over keeper Pierluigi Gollini. De assistent vlagde voor buitenspel, maar na een ingreep van de VAR bleef de goal dit keer wel staan.

Inter leek daarmee op weg naar een geslaagde start van het nieuwe seizoen, maar in de extra tijd ging het mis voor de bezoekers uit Milaan. Inter-verdediger Bisseck wilde de bal na een voorzet wegkoppen, maar maakte daarbij op ongelukkige wijze hands. Sommer keerde de penalty van voormalig AC Milan-aanvaller Junior Messias, maar de Braziliaan scoorde alsnog in de rebound.

Fiorentina

Parma maakte voor het eerst sinds 2021 weer zijn opwachting in de Serie A en pakte een punt in eigen huis tegen Fiorentina. De Roemeen Dennis Man bracht Parma met een heerlijke uithaal in de verre hoek op voorsprong en de 1-0 stand bleef lang staan in Stadio Ennio Tardini. Een kwartier voor tijd viel de 1-1 via Cristiano Biraghi, die een vrije trap fraai binnen schoot. Bij Fiorentina deed Sofyan Amrabat negentig minuten mee.

1-0. Dennis Man

1-1. Cristiano Biraghi