Lazio speelt na indrukwekkend eerbetoon aan Eriksson gelijk tegen Milan

Lazio heeft zaterdagavond in eigen huis spectaculair gelijkgespeeld tegen AC Milan. In een tijdsbestek van vier minuten bogen de Romeinen na rust een achterstand om in een voorsprong, maar die hielden ze niet vast. Het hoogtepunt van de avond vond eigenlijk al plaats vóór de wedstrijd.

Lazio
Lazio
2 - 2
AC Milan
AC Milan

Door de thuisclub werd uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Sven-Göran Eriksson. Afgelopen maandag overleed de Zweed op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Eriksson was de meest succesvolle trainer in de historie van Lazio, dat in de periode 1997-2001 onder zijn leiding voor de tweede keer in de clubhistorie kampioen van Italië werd.

Ook won de club uit de Italiaanse hoofdstad met Eriksson aan het roer twee keer de Coppa Italia, de Europa Cup II (voor bekerwinnaars), twee keer de Supercoppa Italiana en één keer de Europese Super Cup. Voorafgaand aan het thuisduel met Milan eerde het Lazio-publiek zijn succestrainer. Het leverde fraaie beelden op.

Toen de bal eenmaal rolde, waren het de bezoekers die snel op voorsprong kwamen. Strahinja Pavlovic kopte na acht minuten raak uit een strafschop van Christian Pulisic. De voorsprong van de bezoekers, waar Tijjani Reijnders een basisplaats had, hield lang stand. Na ruim een uur kwam Lazio echter op gelijke hoogte door een treffer van Valentín Castellanos, die scoorde op aangeven van Nuno Tavares.

De van Arsenal overgenomen vleugelverdediger beleefde een droomdebuut, want vier minuten later was de Portugees ook de aangever bij de 2-1 van Boulaye Dia. De emotionele avond leverde echter geen drie punten op voor de thuisclub. Rafael Leão bepaalde de eindstand namelijk op 2-2.

Napoli
Napoli
2 - 1
Parma
Parma

Napoli stevende zaterdagavond op eigen veld af op een nederlaag tegen Parma, dat via Ange-Yoan Bonny in de negentiende minuut op voorsprong kwam. Lang bleef het daarbij, maar de tweede gele kaart voor doelman Zion Suzuki in de 75ste minuut zorgde echter voor roet in het eten. Parma had namelijk al vijf keer gewisseld en dus moest veldspeler Enrico Delprato de wedstrijd afmaken als doelman.

Lang hield hij zijn doel schoon, maar in de extra speeltijd ging het fout. De ingevallen Romelu Lukaku maakte in de 92ste minuut gelijk en vier minuten later werd het zelfs nog 2-1. David Neres, eveneens als invaller binnen de lijnen gekomen, bereidde de winnende treffer van André-Frank Zambo Anguissa voor.