Leverkusen en Hoffenheim zetten HSV onder druk

Waar VfB Stuttgart in Berlijn uitgleed, voerden de andere achtervolgers Bayer Leverkusen en 1899 Hoffenheim de druk op koploper Hamburger SV op. HSV speelt zondag tegen Schalke 04.

Hertha BSC-VfB Suttgart 2-1Na drie wedstrijden op eigen veld zonder overwinning had de aanhang van Hertha BSC weer reden tot juichen. De eerste thuiszege van de Berlijnse formatie ging ten koste van VfB Stuttgart, dat daardoor de tweede plaats uit handen moest geven. Gojko Kacar maakte drie minuten voor het einde het verschil.

Hannover 96-1899 Hoffenheim 2-5Nieuwkomer 1899 Hoffenheim blijft naam maken in de Bundesliga. Dankzij een productief laatste twintig minuten onder aanvoering van invaller Sejad Salihovic keerde de ploeg van trainer Ralf Rangnick met een ruime 5-2 zege huiswaarts en nestelde zich zo naast Hamburger SV aan kop van de Bundesliga. Voor Hannover 96 bleef het niet bij de eerste thuisnederlaag na acht maanden. Arnold Bruggink kreeg vijf minuten voor het einde een rode kaart voor grof spel.

Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen 0-2Hoewel Eintracht Frankfurt een redelijke wedstrijd afleverde, was een eerste overwinning van het seizoen te hoog gegrepen. Bayer Leverkusen verdedigde de snelle voorsprong via Patrick Helmes met succes en sloeg na een uur via Arturo Vidal voor een tweede keer toe. Door de nederlaag zakte Eintracht naar de laatste plaats, waar Leverkusen met de drie punten naar de derde stek klom. Karlsruher SC-Bayern München 0-1Met Mark van Bommel terug in de basis had een stroef spelend Bayern München het lang lastig met Karlsruher SC. Maar een nieuw puntverlies bleef de ploeg van coach Jürgen Klinsmann bespaard. Vier minuten voor het einde tekende Miroslav Klose van vijf meter voor de bevrijdende treffer.

Werder Bremen-Borussia Dortmund 3-3Werder Bremen is niet alleen de productiefste in de Bundesliga, maar heeft ook de meest gepasseerde verdediging. In dat licht gezien was het kansarme eerste uur opvallend. Een door Frank Baumann veroorzaakte strafschop - benut door Dortmund-aanvaller Alexander Frei - bleek het startsein voor een opwindend laatste half uur ter bevestiging van Werders status. Tot in blessuretijd keerden de kansen met de 3-3 als het terechte resultaat. Borussia Dortmund was met de uitslag de morele winnaar, omdat invaller Mohamed Zidan diep in de extra tijd de gelijkmaker produceerde.

1. FC Köln-Energie Cottbus 1-0Trainer Christoph Daum had de laatste weken reden tot lachen. Na twee zeges op rij volgde 1. FC Köln zijn succesreeks door Energie Cottbus nipt te verslaan. De rode kaart voor Igor Mitreski na ene klein half uur na een grove charge op de benen van de Keulse middenvelder Fabrice Ehret was het eenrichtingsverkeer, waarbij Daum alleen kon klagen over de effectiviteit. Enkel Milivoje Novakovic slaagde erin de Cottbus-defensie op de knieën te krijgen.