Lewandowski leidt Barcelona naar zege bij competitiestart

Barcelona is met een overwinning begonnen aan het seizoen in Spanje. De Catalanen kwamen op bezoek bij Valencia op achterstand, maar dankten de drie punten aan Robert Lewandowski.

Valencia
Valencia
1 - 2
Barcelona
Barcelona

De verwachtingen waren hooggespannen bij Barcelona, waar Hansi Flick zijn officiële debuut maakte als trainer. Barça verloor maandag nog de laatste oefenwedstrijd tegen AS Monaco (0-3), wat de druk op de Catalanen nog wat verhoogde. Barça, nog altijd zonder de geblesseerde Frenkie de Jong, leek daar goed mee om te gaan, want de bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd tegen Valencia.

Toch was het de thuisploeg die de score opende. Hugo Duro stond helemaal vrij om een voorzet van Diego López binnen te koppen en deed dat dan ook. Zo leek Barcelona met een achterstand de rust in te gaan, maar Robert Lewandowski zorgde ervoor dat er na 45 minuten een gelijke stand op het scorebord stond. De Poolse spits maakte de openingstreffer ongedaan door op aangeven van Lamine Yamal de 1-1 te maken.

Aan het begin van de tweede helft draaide Barça het helemaal om toen de bal op de stip ging na een overtreding van Cristhian Mosquero van Valencia. Lewandowski schoot de bal overtuigend in de rechterbovenhoek en zorgde zo voor 1-2. De thuisploeg kwam daarna niet meer dicht bij een gelijkmaker, terwijl Barça via onder anderen Lewandowski en Marc Casadó kansen op meer liet liggen. Het belangrijkste deed Barcelona wel: winnen bij de start van het seizoen.