Lewandowski wijst favoriet aan voor Gouden Bal en deelt sneertje uit naar organisatie

Reacties

Robert Lewandowski heeft een sneertje uitgedeeld aan de organisatie van de strijd om de Ballon d'Or. In 2020 leek de Poolse spits de Gouden Bal te winnen, maar toen ging de uitreiking vanwege de coronacrisis niet door.

Lewandowski wijst favoriet aan voor Gouden Bal en deelt sneertje uit naar organisatie
© Pro Shots

In gesprek met Movistar Plus werd duidelijk dat de afgelasting van twee jaar geleden de Barça-spits nog altijd niet helemaal lekker zit. Als antwoord op de vraag of Karim Benzema de belangrijkste kandidaat is om de prestigieuze prijs te winnen, grapte Lewandowski. 'Benzema is inderdaad de favoriet, als het niet afgelast wordt...'

Het is niet gek dat de 34-jarige Fransman de belangrijkste gegadigde is voor de winst, de spits won afgelopen seizoen zowel de Champions League als de La Liga met Real Madrid.

Lewandowski leek in 2020 hard op weg om voor het eerst in zijn carrière de Gouden Bal te winnen. Hij maakte 55 doelpunten en verzorgde 10 assists voor Bayern München en legde met zijn club in dat seizoen beslag op de Champions League, de Bundesliga en de DFP-pokal.

Barcelona
Ook bij FC Barcelona verkeert Lewandowski in goede vorm. Hij maakte veertien doelpunten in twaalf wedstrijden en krijgt veel lof. Onder meer Carlos Puyol toonde zich enthousiast. 'Hij is één van de beste spitsen ter wereld en niet alleen vanwege zijn doelpunten. Ik hoop dat Lewandowski de Gouden Bal wint. Hij verdient het', stelde de voormalig Barcelona-verdediger.

De uitreiking van de Ballon d'or is aankomende maandag. Naast Benzema en Lewandowski staan bijvoorbeeld ook spitsen Sébastian Haller en Erling Haaland op de dertig namen tellende lijst.

Spelersprofiel

R. Lewandowski


Geboortedatum:
21 augustus 1988
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Warszawa
Nationaliteit
Polen
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
81 kg
Huidige club:
Barcelona
Nationaal team:
Polen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.