Liverpool start uitstekend: 'Maar dat wordt de eerste grote test onder Slot'

Reacties

Arne Slot kent een fantastische start bij Liverpool en gaat als koploper de interlandbreak in. Vooral verdedigend staat het uitstekend bij The Reds en daardoor wordt de periode na de onderbreking interessant, mede door het uitvallen van Alisson Becker.

Liverpool start uitstekend: 'Maar dat wordt de eerste grote test onder Slot'
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 1
Liverpool
Liverpool

BBC Sport-journalist Gary Rose is benieuwd hoe Liverpool voor de dag komt zonder Alisson. 'Hoe ze het redden zonder hun eerste doelman wordt waarschijnlijk Liverpool's eerste grote test onder Slot', schrijft hij over het wegvallen van de Braziliaanse sluitpost, die zaterdag werd vervangen door Vítězslav Jaroš.

De reguliere tweede keuze Caoimhín Kelleher speelde weliswaar al twee duels dit seizoen, maar na de interlandbreak wacht er met achtereenvolgend Chelsea, RB Leipzig, Arsenal, een dubbele ontmoeting met Brighton & Hove Albion, Bayer Leverkusen en Aston Villa een krankzinnig zwaar programma. 'Alisson is een cruciaal onderdeel van die indrukwekkende verdediging, die slechts twee tegentreffers hoefden te incasseren tot dusver. Ook tegen Crystal Palace had hij weer twee goede reddingen.'

'Liverpool gaat het Arsenal en Manchester City heel moeilijk maken dit seizoen', verwacht voormalig prof Kris Boyd bij Soccer Saturday. Maar ook hij denkt dat de echte tests pas na de interlandbreak komen met het lastige programma. 'Er komen hele zware wedstrijden aan voor Liverpool. In de komende maand komen we meer te weten hoe sterk Liverpool echt is.'

Penalty tegen?
The Liverpool Echo-journalist beoordeelde Cody Gakpo en Ryan Gravenberch (Man of the Match bij Sky Sports) met een 7, Virgil van Dijk – die werd gekozen tot MotM – kreeg zelfs een 8. Maar voormalig scheidsrechter Keith Hackett vond dat de Nederlandse centrale verdediger een penalty tegen had moeten krijgen.

Van Dijk trok Marc Guehi naar de grond en volgens Hackett was een penalty op z’n plek. 'Het is pure onzin dat het niet langdurig vasthouden was', zei de voormalig arbiter bij TNT Sports. 'Iedereen kan zien dat hij dat wel deed, ook al was Guehi nog niet bij de bal.' Crystal Palace-manager Oliver Glasner deed ook zijn beklag na afloop over dit moment; hij vond het evenens een strafschop.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
7
6
0
1
13-2
+11
18
2
Manchester City
7
5
2
0
17-8
+9
17
3
Arsenal
7
5
2
0
15-6
+9
17
4
Chelsea
6
4
1
1
15-7
+8
13
* Actueel tot en met 6 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.