Liverpool verliest punten, Babel en Agger

Manchester City hield een punt over aan het bezoek aan Anfield (2-2). De blessures voor Ryan Babel en Daniel Agger maakten het er niet beter op voor Liverpool.

Babel kreeg tegen Manchester City eindelijk weer een kans zich vanaf de aftrap te manifesteren. Veel kon de Oranje-international op Anfield niet laten zien. Na minder dan twintig minuten verdween hij geblesseerd naar de kant.

Nigel de Jong was verantwoordelijk voor het vroegtijdig afhaken van Babel. De middenvelder van Manchester City raakte zijn oud-ploeggenoot bij Ajax bij een stevige charge op een enkel. Doorspelen bleek geen optie voor Babel.

Het snelle afhaken van Babel was niet de enige tegenvaller voor Liverpool-manager Rafael Benítez. De Spaanse coach zag eerder ook Daniel Agger geblesseerd uitvallen. De Deense back moest na elf minuten afhaken met een hersenschudding en een hoofdwond na een kopduel met Kolo Touré.

Bovendien leverde de thuiswedstrijd ook geen overwinning op voor het kwakkelende Liverpool. Martin Skrtel brak vijf minuten in de tweede helft wel de ban namens de thuisploeg, die genoegen moest nemen met een punt. Emmanuel Adebayor en Stephen Ireland deden het duel kantelen in het voordeel van Manchester City. Yossi Benayoun, die was ingevallen voor Babel, voorkwam dertien minuten voor het einde een nederlaag voor Liverpool.