Liverpool wint na stroeve start overtuigend bij Premier League-debuut Slot

Reacties

Arne Slot heeft zijn eerste Premier League-wedstrijd als trainer van Liverpool zaterdagmiddag tot een goed einde gebracht. Na een moeizame eerste helft was het gepromoveerde Ipswich Town uiteindelijk niet in staat om het debuut van de voormalig trainer van Feyenoord te verpesten.

Liverpool wint na stroeve start overtuigend bij Premier League-debuut Slot
© Pro Shots
Ipswich Town
Ipswich Town
0 - 2
Liverpool
Liverpool

De supporters van Liverpool zullen na het overtuigende spel in het laatste oefenduel met Sevilla ongetwijfeld hoopvol hebben uitgekeken naar de Premier League-start, maar de ploeg van Slot had zijn handen vol aan Ipswich. De gepromoveerde Tractor Boys kregen in de eerste helft zelfs de beste mogelijkheden. Zo was Omari Hutchinson, voor ruim 23 miljoen euro overgekomen van Chelsea, dreigend. De Jamaicaanse international wist zich echter niet goed raad met de situatie, waardoor zijn schot uiteindelijk een makkelijke prooi was voor doelman Alisson.

Het Liverpool van Slot was qua bezetting in ieder geval nog niet heel anders dan onder zijn voorganger Jürgen Klopp. Virgil van Dijk stond zoals gewoonlijk centraal in de achterhoede en Mohamed Salah rechts voorin. Ryan Gravenberch was misschien nog wel de verrassendste speler in de basis, maar de EK-ganger kon er op het middenveld niet voor zorgen dat The Reds sprankelden op Portman Road. Tekenend voor het stroeve spel was dat Trent Alexander-Arnold vlak voor rust pas voor de eerste doelpoging tekende. Vanaf rand zestien schoot de rechtsback over.

Langs de lijn was goed te zien dat Slot niet tevreden was over het spel van zijn ploeg, maar in de tweede helft begon Liverpool beter en beter te draaien. Luis Díaz, de man die Cody Gakpo op de bank hield, zorgde al snel voor het eerste wapenfeit door naar binnen te dribbelen en over te schieten. Een kwartier later was het dan eindelijk raak. Nadat Jota even daarvoor nog een grote kopkans onbenut had gelaten, kreeg de Portugees de bal even later op een presenteerblaadje van Salah. Het fraaie voorwerk was van Alexander-Arnold, die de Egyptenaar vond met een uitstekende pass.

Daarna was het verzet van Ipswich, dat vlak voor de openingstreffer nog terecht een penaltyclaim zag worden afgewezen wegens buitenspel, gebroken. Vijf minuten na de eerste goal in het tijdperk-Slot, voerde Salah de score in zijn 350ste wedstrijd voor Liverpool nog verder op. Na een combinatie met Dominik Szoboszlai in de kleine ruimte, was het voor de Egyptenaar een koud kunstje om zijn 212de treffer in dienst van Liverpool te maken. Voor de 32-jarige sterspeler was al zijn negende goal tijdens de eerste speelronde van de Premier League, een record.

Met Gakpo in de laatste twaalf minuten in de ploeg voor Jota gaf Liverpool die zege niet meer uit handen, al was Ipswich nog wel een keer dreigend via de Irakese invaller Ali Al-Hamadi. Scoren bij de rentree op het hoogste niveau zat er echter niet in voor de ploeg van Kieran McKenna. Slot op zijn beurt schreef een klein stukje historie door de eerste Liverpool-trainer te zijn die deze eeuw wint bij zijn debuut in de Premier League. Het is voorlopig ook genoeg voor de koppositie, aangezien het Manchester United van Erik ten Hag het seizoen vrijdag begon met een 1-0 zege tegen Fulham.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.