Lofzang voor trefzekere Lang: 'Hij heeft zijn sterrenstatus waargemaakt'

Reacties

Noa Lang heeft dinsdagavond tegen Paris Saint-Germain indruk gemaakt op Marco van Basten en Alex Pastoor. De analisten van Ziggo Sport zien de aanvaller steeds meer tot wasdom komen in de ploeg van trainer Peter Bosz.

Lofzang voor trefzekere Lang: 'Hij heeft zijn sterrenstatus waargemaakt'
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 1
PSV
PSV

Lang, die 65 minuten meedeed bij PSV, opende in Parc des Princes na ruim een half uur de score met een schot in de korte hoek. Daarmee had hij een groot aandeel in het zwaarbevochten punt. In Franse media werd Lang vergeleken met Kylian Mbappé en ook Ziggo-analisten Van Basten en Pastoor zijn lovend over de vleugelaanvaller.

Klik op de tekst om de video te kunnen zien.

'Noa Lang is een gewoon een goede voetballer. Hij moet met zijn voeten en de bal praten en dat heeft hij gedaan', vertelde Van Basten in de tv-studio. 'In de eerste helft was hij by far de gevaarlijkste man. En hij maakt een schitterende goal. Elke keer als hij aan de bal is, ontstaat er gevaar. Er gebeurt wat. Hij heeft zijn sterrenstatus waargemaakt.'

Pastoor verwacht dat PSV steeds meer plezier gaat beleven aan Lang. 'We zeiden voor de wedstrijd: als Hakimi gaat rennen, dan komt Marquinhos in een grote ruimte één tegen één te staan tegen Lang. Maar bij zijn doelpunt ging hij ze allebei voorbij. Dit is de speler waarvan PSV altijd heeft verwacht en gehoopt dat hij het gaat doen. Hij gaat steeds langer spelen, dus dat is hartstikke goed voor PSV', aldus Pastoor.

Woelwater
Bij het Belgische Sporza werd de rol van Lang ook uitgelicht. 'Al zijn 'haters' even de mond gesnoerd. Noa Lang lijkt na veel blessureleed weer helemaal terug', staat op de website. 'In Parijs bracht het woelwater PSV verrassend op voorsprong en dat liet hij de TV-kijkers weten. Even liet hij al zijn criticasters weten: hey, hier ben ik weer.'

'Een opsteker voor ex-smaakmaker van Club, die de voorbije maanden van de ene in de andere blessure leek te sukkelen in Eindhoven. Lang legde na zijn treffer dan ook alle criticasters ostentatief het zwijgen op met het beroemde vingertje en een (onverstaanbare) boodschap in de TV-camera', aldus Sporza over Lang, die Club Brugge in de zomer van 2023 verruilde voor PSV.

Alles over PSV op VI PRO

PSV pakt knap een punt op bezoek bij Paris Saint-Germain. Op VI PRO blikken we uitgebreid terug op de derde Champions League-wedstrijd van de Eindhovenaren.

Terugblikken met PSV-watcher Marco Timmer.
Een record voor Luuk de Jong en andere statistieken.
De tactieken van Peter Bosz bij de stunt van PSV.
Hoe werden de spelers van PSV beoordeeld?

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.